Košičania prehrali s Popradom 2:3

TA3, SITA
22.1.2012 21:07

HC Košice - HK AutoFinance Poprad 2:3 po predĺžení (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

V úvode východniarskeho derby bola aktivita na košických hokejkách. Po Gronovom zakončení zasahoval Melicherčík, tutovka Pašeka letela tesne nad bránku, tú minul aj Petruška. Poprad po prvý raz vážnejšie pohrozil v 12. min, ale Balán spomedzi kruhov neprekvapil Hyláka. Po ňom netrafil domácu bránku Rapáč. Kamzíci sa ujali vedenia v presilovke štyroch proti trom v 14. min, keď tvrdo vypálil Suchý a Rapáč vo vzduchu tečoval puk. V 17. min bolo vyrovnané - v početnej výhode o dvoch hráčov puk vystrelil Novák a Miklík pohotovo dorážal. V závere prvej tretiny ešte sľubnú šancu nepremenil Pašek.

V 22. min bol Balán osamotený pred Hylákom ale nepresadil sa. Melicherčíka skúšal prekonať Haščák, Gron zakončoval bekhendom vedľa bránky. V 34. min, v presilovke, mal blízko ku gólu Miklík a hneď po ňom aj Tabaček, ktorý vystrelil od modrej, ale trafil len žŕdku. V ideálnej pozícii sa v 38. min ocitol Kovačevič, ale Hylák pohotovo zasiahol.

Derby svojim tempom gradovalo v tretej tretine, ale diváci sa gólu dočkali až v 57. min. Hoci boli Košičania naladení útočnejšie, presadil sa Poprad, konkrétne nepokrytý Vaic. O minútu neskôr však stihol vyrovnať bombou od modrej čiary Slimák. Dva body Podtatrancom zabezpečil v druhej minúte v predĺžení Balán.

HC Košice - HK AutoFinance Poprad 2:3 po predĺžení (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Góly: 17. Michel Miklík (M. Novák, Kolba), 58. Slimák (Dravecký, Martin Chovan) - 14. R. Rapáč (Kútny, Michal Chovan), 57. Vaic (P. Svitana), 62. Balán (Kovačevič) 
Vylúčení: 7:8 na 2 min, navyše: 46. Škovira (Poprad) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Grečko - P. Korba, M. Smrek, 6414 divákov 

Zostavy: 
Košice: Hylák - Homer, J. Tabaček, Šeda, Kolba, Slimák, Martin Chovan, M. Novák - P. Bartoš, Zálešák, Dravecký - Spilar, S. Gron, Michel Miklík - Marcel Haščák, Pašek, Jenčík - Marcel Baláž, Matúš Chovan, Petruška - od 50. min Mlynarovič 
Poprad: Melicherčík - Pentikäinen, R. Suchý, D. Kramár, Kovačevič, Tavželj, Jáchym, Malina - S. Takáč, Michal Chovan, Kuľha - P. Svitana, Balán, Vaic - Škovira, A. Kroták, R. Rapáč - Homa, Miroslav Hlinka, Wesselényi 

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Zápas sme si prehrali sami, mali sme veľké množstvo šancí, ale nevyužili sme ich. Súper pri tom vyťažil z minima maximum. V predĺžení sme spravili chybu a to nás stalo víťazstvo." 
Róbert Spišák (asistent trénera Popradu): "V prvej tretine sme hrali veľmi dobre, takticky disciplinovane. V druhej prevzal réžiu súper, v tretej sme ustáli niekoľko oslabení, čo bolo dôležité. Podarilo sa nám streliť druhý gól, ale domáci hneď na to vyrovnali. Predĺženie skončilo v náš prospech podľa mňa zaslúžene."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok