Oscarový skladateľ James Horner zahynul pri leteckom nešťastí

TASR
23.6.2015 09:02

Americký skladateľ filmovej hudby James Horner, ktorý za svoju hudbu k filmu Titanic získal Oscara, zahynul pri leteckom nešťastí neďaleko Santa Barbary na juhu Kalifornie. Informoval o tom americký týždenník The Hollywood Reporter.

Oscarový skladateľ James Horner zahynul pri leteckom nešťastí
SITA/AP

Zabila ho vášeň pre lietanie

Filmový režisér Ron Howard na Twitteri potvrdil Hornerovu smrť: "Vynikajúci skladateľ James Horner, priateľ a spolupracovník na siedmich filmoch, tragicky zahynul pri havárii lietadla. Moje srdce je s tými, ktorých miloval."

Americké úrady už skôr informovali o havárii súkromného jednomotorového lietadla registrovaného na Hornerovo meno.

Hudobníkova asistentka Sylvia Patrycja potvrdila Hornerovu smrť na jej facebookovej stránke: "Zomrel pri tom, čo miloval. Ďakujem vám všetkým za podporu a lásku."

Oscar za Titanic

Hudobníkov právny zástupca Jay Cooper krátko po oznámení havárie lietadla uviedol, že stroj typu Short Tucano bol jedným z niekoľkých vo vlastníctve 61-ročného umelca a od havárie sa Horner nikomu neozval. "Bolo to jeho lietadlo a ak by sa v ňom nenachádzal, určite by dal o sebe vedieť," tvrdí Cooper.

James Horner je držiteľom dvoch Oscarov za najlepšiu filmovú hudbu a najlepšiu pieseň k filmu Titanic. Spolupracoval aj na tituloch ako Votrelci, Meno ruže, Glory, Vysoká hra patriotov, Legenda o vášni, Statočné srdce, Apollo 13, Čistá duša, Dom z piesku a hmly, Trója, Apocalypto alebo Avatar.

Úvodná melódia k filmu Meno ruže

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok