Strelec z Charlestonu je vo väzbe, k vraždám sa údajne priznal

TA3 TASR
19.6.2015 22:54

Súd v Južnej Karolíne uvalil väzbu na 21-ročného Dylanna Roofa, ktorý zastrelil v černšskom kostole v Charlestone 9 ľudí. Jeho prípad sa vyšetruje ako zločin z nenávisti a možný terorizmus.

Poďakovala vojakom

Prvá dáma Spojených štátov Michelle Obamová navštívila amerických vojakov, umiestnených v severnom Taliansku, a ich rodiny. V kasárňach americkej armády v meste Vicenza v Benátskom regióne poďakovala stovkám vojakov a ich rodinám za službu vlasti.

Vo svojom príhovore spomenula strelecký útok v černošskom kostole v americkom Charlestone, pri ktorom páchateľ zabil deväť ľudí. "Videli sme už príliš veľa tragédií ako je táto," zdôraznila a dodala, že sa modlí za to, aby už k takýmto tragédiám nedochádzalo, informovala tlačová agentúra AP.

Manželka prezidenta Baracka Obamu s dcérami Maliou a Sashou sa porozprávala s asi 30 nadchádzajúcimi americkými matkami o životných podmienkach rodín vojakov v zahraničí a čítala ich deťom z knižky. Rodiny vojakov žijú v bytovom komplexe, kde je aj základná a stredná škola.

Prvá dáma rozdávala zmrzlinu

Potom spoločne s dcérami rozdávala zmrzlinu. Na grilovačke na ihrisku strednej školy sa zúčastnilo okolo 500 ľudí.
Agentúra AP uviedla, že Michelle Obamová prišla v roku 2011 s novou iniciatívou (Joining Forces), ktorá vyzýva Američanov, aby podporili armádu.

Uplynulé dva dni strávila v Miláne, kde navštívila Svetovú výstavu Expo 2015 a propagovala zdravé stravovanie, ktoré súvisí s jej bojom proti obezite. Svoju návštevu Európy začala prvá dáma USA v Londýne a ukončí ju v Benátkach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok