Chicago vyhralo nad Tampou, Hossa má tretí Stanleyho pohár

TA3 TASR NHL
16.6.2015 06:18

Hokejisti Chicaga sa stali víťazmi finálovej série play off NHL v pomere 4:2, keď v noci na utorok SELČ zdolali Tampu Bay 2:0. "Čierni jastrabi" v tíme so Slovákom Mariánom Hossom triumfovali v bojoch o Stanleyho pohár tretíkrát v uplynulých šiestich rokoch.

Komisár ligy Gary Bettman vyhlásil chicagský tím tohto desaťročia za "dynastiu" v NHL. Cenu pre najužitočnejšieho hráča vyraďovacej fázy (MVP) dostal Duncan Keith. O jeho mene sa v súvislosti s Conn Smythe Trophy hovorilo už pred zápasom.

Charizmatický kanadský obranca strelil v rozhodujúcom zápase víťazný gól a tento štatút mali aj jeho dva predchádzajúce. Okrem toho nazbieral aj 18 asistencií a stal sa piatym najproduktívnejším hráčom play off, medzi bekmi nemal konkurenciu. Nikto z celého menoslovu nadstavby sa ani len nepriblížil k jeho 16 plusovým bodom v "tabuľke pravdy".

Stanleyho pohár ako prvý zdvihol nad hlavu kapitán Jonathan Toews, ale hneď ho odovzdal Kimovi Timonenovi. Fínsky veterán sa trofeje dočkal vo veku 40 rokoch po 1213 zápasoch v zámorskej profilige. "Keď som sa ráno zobudil, cítil som, že tento zápas vyhráme. Je to pre mňa nádherná rozlúčka s kariérou v NHL," povedal Timonen v televíznom prenose priamo počas osláv na ľade.


Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) - konečný výsledok série: 4:2
Góly: 38. Keith (P. Kane, B. Richards), 55. P. Kane (B. Richards, Saad)

Chicago: Crawford - Hjalmarsson, Keith, Seabrook, Oduya, Timonen, van Riemsdyk - Hossa, Toews, Sharp - Kane, Richards, Saad - Vermette, Teräväinen, Versteeg - Shaw, Kruger, Desjardins.

Tampa: Bishop - Stralman, Hedman, Garrison, Coburn, Šustr, Carle - Stamkos, Filppula, Killorn - Kučerov, Johnson, Palát - Callahan,  Paquette, Brown - Boyle, Morrow, Drouin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok