Greško ukončil profesionálnu kariéru

TASR
15.6.2015 10:41

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Vratislav Greško ukončil profesionálnu kariéru. Informoval o tom v priamom prenose RTVS po nedeľňajšom zápase kvalifikácie EURO 2016 Slovensko - Macedónsko (2:1), ktorého bol spolukomentátorom.

Greško ukončil profesionálnu kariéru
SITA

Leverkusen aj Inter Miláno

"Už skôr som avizoval, že s futbalom bude koniec po tejto sezóne. Nedá sa sedieť na viacerých stoličkách. S futbalom končím, minimálne s tým vrcholovým," povedal vo vysielaní RTVS Greško, ktorý najčastejšie hrával na poste ľavého obrancu či krídelníka.

Tridsaťsedemročný šikovný ľavák odštartoval kariéru v Banskej Bystrici, neskôr sa cez úspešné pôsobenie v Interi Bratislava dostal do zahraničia. V Nemecku hrával za Bayer Leverkusen, potom zamieril do Talianska, kde obliekal dresy Interu Miláno a Parmy. Vyskúšal si aj pôsobenie v Blackburne Rovers, nasledoval návrat do Nemecka, kde hral za Norimberg a dva roky opäť za Leverkusen.

Kariéru ukončil v Podbrezovej

Od roku 2011 bol hráčom Podbrezovej, ktorej pomohol k postupu do najvyššej domácej súťaže a v jej drese odohral uplynulý ročník 2014/2015.

V reprezentácii si pripísal na konto 34 duelov a strelil dva góly. Greško patril v mladom veku medzi opory reprezentácie do 21 rokov, ktorá na domácich ME 2000 obsadila 4. miesto a kvalifikovala sa na OH do Sydney.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok