Je to neuveriteľný pocit, zhodnotil Gonda triumf na Hungaroringu

TASR
14.6.2015 18:19

Automobilový pretekár Richard Gonda ovládol šprintové preteky na okruhu Hungaroring v Maďarsku. Splnil sa mu tak sen, o ktorom sníval od začiatku sezóny.

Je to neuveriteľný pocit, zhodnotil Gonda triumf na Hungaroringu
SITA/Robert Tappert

Plný počet bodov

Skvelý výkon podal slovenský automobilový pretekár Richard Gonda v rámci Svetovej série značky Renault na maďarskom okruhu Hungaroring, keď po štarte z pole position ovládol šprintové preteky seriálu Renault Sport Trophy a zaslúžene získal plný počet bodov do hodnotenia Prestige jazdcov.

"Je to neuveriteľný pocit, o tomto som sníval od začiatku sezóny," povedal v cieli víťaz. "Som šťastný, že sa mi podarilo vyhrať práve na Hungaroringu, pretože na tieto preteky som sa tešil asi najviac. Zo Slovenska sem nie je ďaleko a na tribúnach bolo množstvo fanúšikov od nás. Som rád, že som ich mohol potešiť a takto im poďakovať za podporu“, doplnil.

Najrýchlejší aj v kvalifikácii

Už po 3. mieste vo vytrvalostných pretekoch v belgickom Spa-Francorchamps, ktoré sa posádke Richard Gonda – Andrea Pizzitola (Fr.) vo farbách tímu ART Junior podarilo zopakovať aj pri Budapešti, bolo jasné, že rýchlosť prototypom z tejto stajne nechýba.

V kvalifikácii bol Gonda z jazdcov triedy Prestige najrýchlejší a  bezchybným výkonom to potvrdil aj v šprintových pretekoch. Pred druhým Talianom Capitaniom mal priepastný 25-sekundový náskok. Týmto výsledkom sa mladý Banskobystričan posunul bližšie k svojmu cieľu a snu: vyhrať Renault Sport Trophy a získať tak miesto na štarte slávnych pretekov 24 hodín Le Mans 2016.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok