Slovensko má prvú medailu z Baku, Lévai vybojoval bronz

SITA
14.6.2015 18:04

István Lévai získal bronz na EH v Baku v zápasení klasickým štýlom do 66 kg. Z úspechu sa síce tešil, bol by však spokojnejší, ak by to bolo zlato.

Slovensko má prvú medailu z Baku, Lévai vybojoval bronz
SITA/Miroslava Chabadová

Slovenský zápasník grécko-rímskym štýlom István Lévai vybojoval na I. európskych hrách v azerbajdžanskom Baku v kategórii do 66 kg bronzovú medailu. V súboji o 3. miesto vyhral nad Ukrajincom Denisom Demiankovom v ich prvom vzájomnom súboji po vyrovnanom priebehu 6:4 na technické body. Dvadsaťštyriročný klasik vybojoval pre Slovensko prvý cenný kov z Baku.

Európske hry sú v zápasení zároveň aj majstrovstvami Európy, Lévai na nich natiahol svoju zbierku úspechov na štyri. Z predchádzajúcich kontinentálnych šampionátov odchádzal so zlatom z Belehradu 2012 do 60 kg, v Tbilisi 2013 a Vantaa 2014 už vo vyššej kategórii bol do 66 kg bronzový.

"Veľmi sa teším, že sa mi podarilo získať túto historickú medailu z európskych hier pre Slovensko. Oveľa radšej by som bol, ak by bola zlatá. V zápase o bronz som sa po prvej perióde nevzdával, pokračoval v boji. Cítil som, že súperovi už dochádzajú sily. Najťažším bol zápas s Rusom. Titul majstra Európy je top, táto medaila je hneď za tým," povedal po medailovom ceremoniáli István Lévai.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok