Strauss-Kahn je nevinný, na kupliarstve sa podľa súdu nepodieľal

ČTK TA3
12.6.2015 13:09

Zúčastňoval sa na večierkoch s prostitútkami, ale trestnú činnosť nepáchal. Súd vyniesol verdikt v kauze bývalého šéfa Medzinárodného menového fondu Dominiquea Strauss-Kahna.

O platených prostitútkach nevedel

Bývalý šéf Medzinárodného menového fondu Dominique Strauss-Kahn bol zbavený viny v prípade údajného kupliarstva. Z toho bol podozrivý pre účasť na večierkoch s prostitútkami. Oslobodzujúci rozsudok vyniesol súd vo francúzskom Lille.

Súd od februára posudzoval najmä to, či Strauss-Kahn vedel, že sexuálne večierky, ktoré sa konali v rokoch 2008 až 2011 na severe Francúzska, v Paríži a vo Washingtone a ktoré organizovali jeho známi podnikatelia, boli dohadované s pasákmi a prostitútkami.  Samotná prostitúcia nie je vo Francúzsku trestná, ale kupliarstvo áno.

Mal rád večierky a sex s viacerými ženami

Strauss-Kahn priznal, že mal záľubu v podobných búrlivých večierkoch a v sexe s mnohými ženami.Súdu ale tvrdil, že nevedel o prítomnosti platených prostitútok. Žiadny z predvolaných svedkov to nevyvrátil a prokurátor už pred vynesením rozsudku pripustil, že proti obžalovanému nie je dosť dôkazov.

66-ročnému ľavicovému politikovi hrozilo až desaťročné väzenie a pokuta 1,5 milióna eur. V prípade bolo spoločne s bývalým významným francúzskym politikom obžalovaných z kupliarstva ďalších 13 ľudí. Aj ich súd zbavil viny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok