Výrok o prostitútkach stál rumunského ministra kreslo

TASR
11.6.2015 18:11

Rumunský minister dopravy Ioan Rus odstúpil zo svojej funkcie po tom, ako nazval manželky miliónov Rumunov, ktorí pracujú v zahraničí, "prostitútkami". Informovala o tom agentúra AP.

Výrok o prostitútkach stál rumunského ministra kreslo
SITA

Urazil milióny Rumunov

Minister Rus v stredajšom televíznom rozhovore uviedol, že tri milióny Rumunov pracujúcich v zahraničí posielajú časť zárobku svojim manželkám, "z ktorých sa stávajú prostitútky a deťom, z ktorých sa stávajú povaľači".

Rus odovzdal svoju rezignáciu do rúk premiéra Victora Pontu, ktorý na Facebooku podľa stránky Romaniajournal.ro napísal: "Nad situáciou ohľadom výrokov Iona Rusa vyjadrujem poľutovanie. Za svoje konanie však prijal zodpovednosť a vzdal sa ministerského kresla. Rezignáciu som prijal a nasledujúci týždeň budeme rokovať o jeho náhradníkovi."

Zapletený do korupcie

Samotný Ponta bol začiatkom mesiaca označený za podozrivého v korupčnom škandále týkajúcom sa prania špinavých peňazí a daňových únikov.

Parlament však zahlasoval za zachovanie jeho imunity. Eventuálne vystavenie oficiálnej obžalobe by ho totiž mohlo stáť kreslo ministerského predsedu.

Témy: Facebook
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok