Premiér potvrdil, že novým ministrom hospodárstva bude Hudák

SITA TASR
10.6.2015 14:20

Ministrom hospodárstva sa stane doterajší štátny tajomník ministerstva financií Vazil Hudák. Ako uviedol na tlačovej besede po rokovaní vlády premiér Robert Fico, nový minister by mal byť vymenovaný do funkcie už čoskoro, keďže 11. júna končí Hudák vo funkcii štátneho tajomníka.

Premiér potvrdil, že novým ministrom hospodárstva bude Hudák
SITA/Ľudovít Vaniher

Ministrove priority

"V doobedňajších hodinách som poslal pánovi prezidentovi list, v ktorom mu navrhujem ako predseda vlády vymenovať za ministra hospodárstva Vazila Hudáka. Neviem, kedy pán prezident stanoví dátum vymenovania,“ povedal Fico s tým, že podľa ústavy musí prezident návrh vlády rešpektovať.

Medzi prioritami nového ministra hospodárstva budú podľa Fica aj energetické otázky. "Priority sú nastavené predovšetkým na dostavbu tretieho a štvrtého bloku Atómovej elektrárne Mochovce. Nový minister musí sledovať vývoj okolo snáh Enelu zbaviť sa 66 % akcií v Slovenských elektrárňach, ktoré sa nám veľmi nepáčia," dodal premiér.

Silný tím

Medzi ďalšie priority nového ministra Vazila Hudáka zaradil premiér ukončenie činnosti Fondu národného majetku a tému veľkých verejných investícií. "V spolupráci s podpredsedom vlády pre investície musia vytvoriť silný tím, ktorý bude hľadať nových zahraničných investorov," konštatoval.

Hudák pôvodne okrem vládnej funkcie zvažoval aj súkromnú ponuku zo zahraničia, tú však už odmietol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok