Nádrže pri Kyjeve zachvátil požiar, experti sa boja škodlivých látok

TA3 SITA ČTK Youtube
9.6.2015 10:30

Požiar, ktorý vypukol vo veľkom sklade pohonných hmôt neďaleko Kyjeva, sa hasičom už podarilo dostať pod kontrolu. Experti sa teraz obávajú rozšírenia škodlivých látok do ovzdušia. Pri požiari zahynuli štyria ľudia a najmenej desať skončilo v nemocnici.

Požiar pod kontrolou

Požiar, ktorý vypukol v palivovom sklade neďaleko obce Vasylkiv, vzdialenej približne 30 kilometrov od Kyjeva, sa rozšíril na 16 veľkých nádrží. Väčšina obsahovala benzín.

"Hasiči majú situáciu úplne pod kontrolou," uviedol Tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Oleksandr Turčynov. Dodal, že šírenie požiaru už nehrozí.

Príčinou môže byť aj sabotáž

Predstaviteľ ministerstva vnútra Zorjan Škirjak informoval, že polícia preveruje tri možné príčiny požiaru - porušenie predpisov, zlyhanie techniky a podpaľačstvo. Podnik BRSM-Nafta, ktorému horiaci sklad patrí, vo svojom vyhlásení vyjadril presvedčenie, že zariadenie bolo terčom podpaľačského útoku s cieľom spôsobiť obchodné škody.

Spomedzi 16 zasiahnutých zásobníkov malo osem objem 900 kubických metrov, zatiaľ čo zvyšné sú menšie, informovalo ukrajinské ministerstvo pre mimoriadne situácie. Celková kapacita skladu je 25-tisíc kubických metrov paliva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok