Fiorentina vyhodila trénera Montellu pre stratu dôvery

TASR
9.6.2015 08:41

Taliansky futbalový klub ACF Fiorentina vyhodil s okamžitou platnosťou hlavného trénera Vincenza Montellu. Podľa informácie agentúry Reuters boli dôvodom trénerov nedostatok rešpektu a strata dôvery.

Fiorentina vyhodila trénera Montellu pre stratu dôvery
SITA

Montella prišiel na lavičku Fiorentiny v roku 2012 a mužstvo priviedol k trom štvrtým miestam v Serii A za sebou a aj do finále Talianskeho pohára v roku 2014. Štyridsaťročný bývalý taliansky reprezentant postúpil s ACF aj do semifinále tohtoročnej Európskej ligy UEFA, kde Fiorentinu vyradil neskorší víťaz FC Sevilla.

Kameňom úrazu je výkupná klauzula na 5 miliónov eur v Montellovej zmluve, ktorá mu pôvodne platila do roku 2017. Tréner požiadal klubové vedenie, aby ju zrušil, ten však odmietol.


"ACF Fiorentina posúdila momentálne správanie trénera Vincenza Montellu ako jasný signál jeho túžby uvoľniť sa spod zmluvy dva roky pred jej vypršaním pre klauzulu, s ktorou pôvodne súhlasil. S ľútosťou tak musíme skonštatovať, že už tu nie je vzájomná dôvera na pokračovanie akéhokoľvek vzťahu a pre dobro klubu sme boli nútení prepustiť Vincenza Montellu. Táto nečakaná situácia nás núti urgentne nájsť riešenie," uvádza sa v oficiálnom komuniké klubu na oficiálnom webe.


Montella pôsobil ako hráč v Empoli, FC Janov, Sampdorii Janov a AS Rím, krátko hral aj v Premier League na hosťovaní vo Fulhame v roku 2007.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok