Extraliga - Poprad - Trenčín 4:1

SITA, TA3
20.1.2012 19:25

Kým pozornosť V. Kováča skúšali domáci skôr zo stredných vzdialeností, Dukla vyrážala do rýchlych protiútokov. V nádejnom prečíslení sa objavil Gašparovič, ale nepochopiteľne nezakončil. Z popradského tímu sa peknými pokusmi prezentovali Chovan a Pentikäinen.

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 40. kolo:

HK AutoFinance Poprad - Dukla Trenčín 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Góly: 8. Vandas (Kuľha), 25. P. Svitana (Vaic, Fabian), 37. R. Rapáč (Michal Chovan, R. Suchý), 40. P. Svitana (Vaic) - 49. Pardavý (P. Fabuš, A. Šťastný) 
Vylúčení: 7:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gašparík - M. Valach, Zvrškovec, 1568 divákov 

Zostavy: 
Poprad: Melicherčík - Pentikäinen, R. Suchý, D. Kramár, Kovačevič, Fabian, Jáchym, Malina - Vandas, M. Chovan, Kuľha - P. Svitana, Balán, Vaic - Škovira, R. Rapáč, S. Takáč - Homa, Miroslav Hlinka, Wesselényi 
Trenčín: V. Kováč - Hlubuček, E. Bednár, Biro, Gabriš, Habšuda, Štindl, Nechala, Vizváry - P. Fabuš, A. Šťastný, Pardavý - Tybor, Gašparovič, R. Tvrdoň - Sojčík, Lelkeš, O. Mikula - Radulay, Filo, P. Kopecký 

Kým pozornosť V. Kováča skúšali domáci skôr zo stredných vzdialeností, Dukla vyrážala do rýchlych protiútokov. V nádejnom prečíslení sa objavil Gašparovič, ale nepochopiteľne nezakončil. Z popradského tímu sa peknými pokusmi prezentovali Chovan a Pentikäinen. V 8. min Kuľha nahodil puk pred Kováča, kde si v zložitej pozícii našiel Vandas a otvoril skóre. Trenčín naďalej útočil do priepustnej obrany Popradu, Pardavý z dorážky nezužitkoval ďalšie prečíslenie a Melicherčík poľahky kryl i ďalšie šance. 
V prostrednej časti sa roztrhlo vrece s vylúčeniami a oba tímy si v presilovkách vytvárali zaujímavé príležitostí. Najskôr mali šance Škovira a Chovan, druhý gól Popradu však po peknej spolupráci strelil spomedzi kruhov Svitana - 2:0. Pridali aj hostia, no v koncovke si stále nevedeli dať rady. Snáď najväčšiu šancu premárnil Tybor, Melicherčík sa viackrát zaskvel. Hostia boli bezradní a robili chyby aj vo vlastnej tretine. V 37. min nikým nebránený Rapáč zvýšil z bezprostrednej blízkosti už na 3:0 a pár sekúnd pred druhou sirénou Svitana pridal svoj druhý gól.

Tretiu časť otvorila štvorminútová presilovka Trenčína, no hokejisti Dukly boli v útoku bezradní a nedokázali Melicherčíkovi zavariť. Popradčania si naopak vytvárali jednu šancu za druhou, no v 49. min korigoval Pardavý - 4:1. Domáci hrali v hernej pohode profesorský hokej a získaný náskok si už bez problémov ustrážili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok