Slovenky prehrali v prvom zápase v Španielsku proti domácemu tímu

TASR
7.6.2015 22:28

Slovenské hádzanárky prehrali v prvom barážovom stretnutí o postup na MS 2015 v Las Palmas s domácim Španielskom 19:25.

Slovenky prehrali v prvom zápase v Španielsku proti domácemu tímu
SITA

Zverenky trénera Dušana Poloza dlho držali s favorizovanými vicemajsterkami Európy krok a v prvom polčase dokonca dlho viedli. Druhé dejstvo už patrilo domácim a Slovenky tak budú mať v budúcotýždňovej odvete v nedeľu 14. júna v Šali náročnú úlohu zmazať šesťgólové manko súpera a postúpiť na decembrový šampionát do Dánska. Slovenky naposledy štartovali na MS ešte v roku 1995 v Rakúsku a Maďarsku, kde obsadili 12. miesto.

Prvý zápas baráže o postup na MS 2015 v hádzanej žien

Las Palmas:
Španielsko - Slovensko 25:19 (13:11)
Najviac gólov Španielska: Cabral Barbosová 6/2, Mangueová 5, Martinová 5/3. Zostava a góly SR: Gubiková, Tóthová, Medveďová - Jakubisová 4, Trehubová 3, Školková 3, Horňáková 3, Dubajová, Súkenníková 2, Beňušková 3/3, Rebičová 1, Bíziková, Rajnohová, Czaniková, Michnová, Minárčíková. Rozhodovali: Andorka, Hucker (obaja Maď.), vylúčenia: 2:3, 7m hody: 8/5 - 4/3, 2200 divákov.

Dušan Poloz, tréner SR
: "Úvod zápasu nám vyšiel podľa predstáv, držali sme s favoritom krok. Škoda úvodu druhého polčasu, to bola hluchá perióda, v ktorej nám súperky odskočili a rozhodli zápas. Vedeli sme, že hráme proti špičkovému svetovému tímu, na palubovke ktorého uchmatnúť hoci remízu by bola obrovská senzácia. To by sme ale museli podať maximálny výkon na hranici našich možností, mali sme však zlú streleckú úspešnosť na úrovni štyridsiatich percent a to na takéhoto súpera nestačí. Verím, že v odvete nás publikum v Šali poženie k maximálnemu výkonu, ale nesmieme zabúdať na to, kto proti nám stojí. My môžeme Španielky občas prekvapiť, vyhráme možno jeden zápas z dvadsiatich, o šesť gólov to bude ale mimoriadne náročná úloha."

Jorge Dueňas, tréner Španielska: "Začali sme rozpačito, nebolo normálne, že sme v úvode dostali toľko gólov. Až potom sme sa rozbehli, škoda, že sme pri deväťgólovom náskoku poľavili a neudržali koncentráciu. Mohli sme mať pred odvetou pohodlnejší náskok. Ale ideme aj do odvety s cieľom zopakovať výkon z druhého polčasu a vyhrať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok