Tampa zdolala Chicago a vyrovnala finálovú sériu

SITA
7.6.2015 08:04

Hokejisti Tampy Bay zvládli druhý domáci duel finále Stanleyho pohára zámorskej súťaže NHL proti hráčom Chicaga 4:3 a vyrovnali stav série hranej na štyri víťazstvá na 1:1 na zápasy.

Tampa zdolala Chicago a vyrovnala finálovú sériu
SITA/AP

V úvodnej dvadsaťminútovke sa strelecky presadil jedine Cedric Paquette, útočník Lightning prekonal Coreyho Crawforda v bránke Blackhawks v 13. min. Gólovo najúrodnejšia bola druhá tretina. Hostia počas dvoch minút a šestnástich sekúnd priebežne otočili vývoj stretnutia zásluhou presných zásahov Andrewa Shawa a Teuva Teravainena. Ten skóroval po ukážkovej spolupráci v presilovej hre so Slovákom Mariánom Hossom.

"Blesky" odpovedali najskôr v 27. Nikitom Kučerovom a následne v 34. min Tylerom Johnsonom, do šatne teda opäť išli s náskokom jedného gólu. V treťom dejstve síce "jastrab" Brent Seabrook v 44. min zmazal manko, ale posledné slovo mali "bolts". O osude súboja rozhodol o päť minút neskôr obranca floridského tímu Jason Garrison, jeho strelu na ceste za Crawfordov chrbát tečoval jeden z hráčov Chicaga.

V závere strážil svätyňu Tampy Bay Andrej Vasilevskij, ktorý nahradil jednotku Bena Bishopa. Dve minúty pred koncom sa Blackhawks odhodlali pre power-play, ale nedosiahli potrebný vyrovnávajúci gól.

Výsledok sobotňajšieho druhého finálového zápasu Stanleyho pohára zámorskej hokejovej súťaže NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):



Tampa Bay - Chicago 4:3 (1:0, 2:2, 1:1) - stav série 1:1

Góly: 13. Paquette (Callahan, Hedman), 27. Kučerov (Garrison, Coburn), 34. T. Johnson (Kučerov), 49. Garrison (Hedman, Callahan) - 24. Shaw (Kruger, A. Desjardins), 26. Teravainen (MARIÁN HOSSA, Sharp), 44. Seabrook (Toews, Oduya)

Marián Hossa (Chicago) odohral 18:11 min, pripísal si jednu asistenciu, jeden plusový bod a jednu strelu na bránku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok