Ligu majstrov ovládla Barcelona, získala prestížny treble

TA3 TASR
6.6.2015 22:56

Víťazmi Ligy majstrov 2014/2015 sa stali futbalisti FC Barcelona, ktorí vo finále zdolali Juventus Turín 3:1.

Barcelona skórovala už v 4. minúte

Skóre stretnutia na vypredanom Olympijskom štadióne v Berlíne otvoril už v 4. minúte chorvátsky stredopoliar Ivan Rakitič po rýchlej kombinačnej akcii španielskeho favorita. Taliansky tím vyrovnal v 55. minúte, keď sa presadil jeho "žolík" vo vyraďovacej fáze - španielsky útočník Alvaro Morata. Rozhodujúci moment sa udial v 68. minúte, gólovou pečaťou sa pod neho podpísal uruguajský kanonier Luis Suarez. V nadstavenom čase ešte prikrášlil skóre Neymar.

Barcelona pridá do vitríny piatu "ušatú trofej", predtým vyhrala Ligu majstrov v rokoch 1992, 2006, 2009, 2011. Týmto počtom sa zaradila po bok Bayernu Mníchov a FC Liverpool. Najúspešnejším tímom v histórii európskeho pohára číslo jeden je jeho desaťnásobný držiteľ Real Madrid, ktorý tento rok ako obhajca stroskotal v semifinále na Juventuse.

Triumf v Primera division aj v Kráľovskom pohári

V skončenej sezóne získali zverenci trénera Luisa Enriqueho prestížny treble, keď na domácej scéne ovládli dianie v Primera division a triumfovali aj vo finále španielskeho Kráľovského pohára. V doterajšej histórii sa to podarilo iba sedmičke klubov, Barcelone už druhýkrát.

Rozlúčku s katalánskym gigantom absolvoval jeho špílmacher Xavi Hernandez, ktorý v lete odíde do katarského Al-Saddu. Za 17 rokov v Barcelone získal s klubom 25 trofejí a odohral celkovo 767 stretnutí. Berlínske finále bolo už jeho 151. zápasom v súťaži, čím sa v štatistikách odpútal na prvom mieste od brankára Realu Madrid Ikera Casillasa. Xavi naskočil do hry v 78. minúte namiesto Andresa Iniestu a dohral s kapitánskou páskou na rukáve.

finále Ligy majstrov 2014/2015:
Juventus Turín - FC Barcelona 1:3 (0:1)

Góly: 55. Morata - 4. Rakitič, 68. Suarez, 90.+7 Neymar. Rozhodovali: Çakir - Duran, Ongun (všetci Tur.), ŽK: Vidal, Pogba - Suarez, 70.500 divákov.

zostavy a striedania:
Juventus Turín: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra (89. Coman) - Marchisio, Pirlo, Pogba - Vidal (79. Pereyra) - Tevez, Morata (85. Llorente)
FC Barcelona: Ter Stegen - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Rakitič (90.+1 Mathieu), Busquets, Iniesta (78. Xavi) - Messi, Suarez (90.+6 Pedro), Neymar

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok