Prepravca Wizz Air otvoril svoju základňu na košickom letisku

SITA
5.6.2015 20:36

Nízkonákladový letecký prepravca Wizz Air otvoril svoju prvú základňu na Letisku Košice, ktorá je 20. v Európe. Základňa pre Airbus 320 pozdvihne vzájomnú spoluprácu leteckej spoločnosti s letiskom v Košiciach na vyššiu úroveň a očakáva sa významný nárast prepravených cestujúcich.

Prepravca Wizz Air otvoril svoju základňu na košickom letisku
SITA/Jozef Jarošík

14 letov týždenne

Súčasťou slávnostného otvorenia základne bol aj inauguračný let z Košíc do Milána a v nedeľu bude nasledovať let do ďalšej novej destinácie - Doncaster Sheffield. Lietadlo spoločnosti budú do Milána a Doncastru lietať dvakrát do týždňa. Cena jednosmerných leteniek sa pohybuje od 14,99 eura vrátane poplatkov a malej príručnej batožiny.

Wizz Air od septembra 2013 lieta z Košíc do Londýna a za ten čas prepravil vyše 170 000 cestujúcich. Wizz Air bude spolu ponúkať z Košíc 14 letov týždenne, z toho je desať do Londýna.

Zlepšenie leteckej dostupnosti

Predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ košického letiska Karl Dandler povedal, že otvorenie tejto základne je významným míľnikom. Ako uviedol člen predstavenstva a zástupca riaditeľa košického letiska Tomáš Jančuš, pre letisko to znamená výrazné oživenie prevádzky.

Očakáva, že "to vytvorí lepšie podmienky pre zavádzanie letov do nových destinácii". Nechcel však zatiaľ konkretizovať, s kým rokujú a aké destinácie sú vo výhľade. Košice by uvítali letecké spojenie s niektorým významným nemeckým mestom.

„To že Wizz Air otvára svoju základňu práve v Košiciach je veľkým úspechom a potvrdením, že sme spolu s košickým letiskom a ďalšími partnermi na správnej ceste smerom k výraznému zlepšeniu leteckej dostupnosti nielen mesta, ale celého východného Slovenska,“ povedal košický primátor Richard Raši. Vyslovil presvedčenie, že to zvýši dynamiku rozvoja mesta a cestovného ruchu v regióne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok