Do Chorvátska opäť mieria slovenskí policajti, budú pomáhať turistom

TASR
5.6.2015 11:01

Slovákom v Chorvátsku budú aj toto leto pomáhať slovenskí policajti. Počas leta ich bude osem pôsobiť v najnaštevovanejších oblastiach.

Zaistia bezpečnosť

Slovenskí policajti sa budú aj tento rok počas leta starať o bezpečnosť dovolenkárov v Chorvátsku. V tejto krajine ich bude od 1. júla do 31. pôsobiť osem. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

"Cieľ vyslaných policajtov je rovnaký, zaistiť vyšší pocit bezpečnosti slovenských turistov dovolenkujúcich na Jadranskom pobreží a poskytnúť im pomoc a asistenciu počas tranzitu cez územie Chorvátska," uviedla Baloghová. Policajti budú oblečení vo svojich slovenských uniformách.

V najfrekventovanejších oblastiach

Slovenskí policajti budú pôsobiť v najnavštevovanejších rekreačných oblastiach: Podgora, Tučepi, Brela, Baška voda (Splitsko-dalmatínske policajné riaditeľstvo, policajná stanica Makarska). V prípade núdze budú k dispozícii na telefónnom čísle +385 99 7201 001.

Taktiež budú aj v oblastiach Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska, Mošćenička Draga (Primorsko-goranské policajné riaditeľstvo, policajná stanica Crikvenica). Slovenskí občania ich tu môžu kontaktovať na telefónnom čísle +385 99 7201 002.

 

Pomoc turistom

Chorvátska polícia spustila v roku 2006 projekt "Bezpečná turistická sezóna". Cieľom je pomoc zahraničným turistom, prevencia pred páchaním priestupkov a trestných činov, bezpečnosť cestnej premávky, dohľad nad štátnou hranicou a bezpečnosť na mori. Slovensko sa do tohto projektu zapája od roku 2008.

"Od začiatku našej účasti slúžilo v Chorvátsku 56 slovenských policajtov. V roku 2014 sa na projekte zúčastnilo celkovo 56 policajtov z rôznych krajín, z toho osem slovenských," dodala Baloghová. Tento rok vyšle do Chorvátska 17 krajín 74 svojich policajtov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok