Prokurátor obžaloval agresívneho expolicajta Tiefenbacha

TASR TA3
4.6.2015 16:45

Prokurátor už podal obžalobu na bývalého policajta Ľuboša Tiefenbacha, ktorý sa stal známym po zverejnení videa z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v Bratislave.

Za mrežami bol 49 dní

„Na obvineného Ľuboša T. bola podaná dňa 28. 5. 2015 obžaloba za spáchanie zločinu obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa,“ povedal Michal Šúrek, hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry.

Tiefenbacha obvinili minulý rok. Na 49 dní skončil za mrežami v Leopoldove z obáv pre možné ovplyvňovanie svedkov, prepustili ho 11. decembra.

Voči mužovi vzniesli obvinenie po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra minulého roka, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom.

Zmenil pracovné zameranie

Vtedajšieho príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky Tiefenbacha prepustili z Policajného zboru 19. decembra 2014. V prípade uznania viny mu hrozí trest odňatia slobody v trvaní tri až osem rokov. Podľa medializovaných informácií pracuje v súčasnosti ako taxikár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok