Kudroč sa vracia na ľad, mieri do Novokuznecka

SITA
4.6.2015 10:12

Obranca Kristián Kudroč utrpel zranenie ešte v auguste 2014. Po takmer roku sa vráti na ľad v drese Novokuznecka.

Kudroč sa vracia na ľad, mieri do Novokuznecka
ČTK

Po zranení takmer rok bez hokeja

Slovenský obranca Kristián Kudroč sa po takmer roku vráti do diania, s klubom Kontinentálnej hokejovej ligy Metallurg Novokuzneck podpísal kontrakt na jednu sezónu do 30. apríla 2016. O angažovaní 34-ročného robustného zadáka informovala oficiálna stránka klubu.

Michalovský rodák vynechal celú sezónu 2014/2015 pre zdravotné problémy, s Avangardom Omsk sa dohodol na rozviazaní kontraktu v októbri 2014. Kudroč 11. augusta 2014 v rámci stretnutia Pohára prezidenta Kazachstanu v Astane proti Nižnekamsku utrpel otras mozgu a ďalšie zranenia v oblasti hlavy a krku.

V 25. min predmetného stretnutia inkasoval úder do hlavy od útočníka Jaroslava Aľševského. Ešte dohral striedanie a prikorčuľoval na hráčsku lavicu. Odtiaľ s pomocou putoval do šatne a na ceste do kabíny stratil vedomie. Stretnutie prerušili a Kudroča hospitalizovali. Odvtedy sa v zápase neobjavil.

Kudročova kariéra

Kudroč prišiel do Omska vlani v lete. Súťažný ročník 2013/2014 začal v Sibire Novosibirsk, pred koncom prestupového obdobia ho klub vymenil do Barysu Astana. Kudroč odišiel z východu Slovenska v nízkom veku do zámoria, hral v Québecu v juniorskej súťaži, v dresoch Tampy Bay a Floridy Panthers si vyskúšal aj NHL.

Od roku 2005 je v Európe, pôsobil vo Švédsku a Fínsku, pred sezónou 2011/2012 prestúpil z Ässätu Pori do Novosibirska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok