Exprezidenta Gašparoviča hospitalizovali na bratislavskej onkológii

TA3 TASR
3.6.2015 12:53

Ivan Gašparovič je v nemocnici. Podľa medializovaných informácií ho hospitalizovali v Národnom onkologickom ústave v Bratislave.

Exprezidenta Gašparoviča hospitalizovali na bratislavskej onkológii
SITA

Operácia hrubého čreva

Informáciu o prezidentovom pobyte na onkológii priniesol Denník N, ktorému to potvrdili dva zdroje, aj portál tvnoviny.sk. Nemocnica sa zatiaľ k veci nevyjadrila. Podľa informácií denníka sa mal Gašparovič podrobiť operácii hrubého čreva.

Podľa zdrojov agentúry TASR išlo o vopred plánovaný zákrok. "Ako poskytovateľ zdravotnej starostlivosti sme podľa Zákona č. 576/2004 o zdravotnej starostlivosti oprávnení poskytovať údaje o zdravotnom stave a zo zdravotnej dokumentácie pacienta len pacientovi, rodine a ďalším zákonom stanoveným osobám," informovala hovorkyňa NOÚ Viktória Vasilenková. 

Mal problémy s kĺbom

Ivan Gašparovič skončil vo funkcii prezidenta v júni 2014. Bývalá hlava štátu takmer 10 rokov zápasila s problémami s kĺbmi. Ešte počas svojho funkčného obdobia sa Gašparovič podrobil operácii bedrového kĺbu. Operácia v celkovej anestézii prebehla bez komplikácií v Univerzitnej nemocnici akademika Ladislava Dérera v Bratislave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok