Erdogan zažaloval opozičného lídra, dôvodom sú pozlátené toalety

TASR
2.6.2015 16:55

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan zažaloval opozičného lídra Kemala Kiličdarogla za ohováranie. Ten údajne vyhlásil, že Erdogan má vo svojom palácovom sídle pozlátené dosky na toaletách, uviedla dnes agentúra AP.

Erdogan zažaloval opozičného lídra, dôvodom sú pozlátené toalety
SITA/AP

Vzal to osobne

Kemal Kiličdaroglu, politik z hlavnej opozičnej Republikánskej ľudovej strany (CHP), na sobotňajšom predvolebnom zhromaždení v Izmire kritizoval súčasné vedenie v Ankare za plytvanie na nové paláce, lietadlá a mercedesy, ako aj "zlaté sedadlá na záchodových misách".

Právnik tureckého prezidenta pre štátnu tlačovú agentúru Anadolu uviedol, že Erdogan bude požadovať od Kiličdarogla odškodné.
Kiličdaroglu v rozhovore pre tureckú televíziu poprel, že by vyslovil tvrdenie o zlatých WC sedadlách v Erdoganovom sídle. Vysvetlil, že slová o zlatých doskách na toaletách boli všeobecnou kritikou honosného života tureckých činiteľov a že "Erdogan to vzal osobne".

Turecko sa pripravuje na parlamentné voľby

Erdogan sa po zvolení za tureckého prezidenta presťahoval vlani na jeseň do nového paláca s viac ako 1000 miestnosťami, za čo sa stal terčom kritiky nielen zo strany opozície.

Proti výstavbe rozsiahleho komplexu, ktorá stála 491 miliónov dolárov (približne 448,5 milióna eur), sa svojho času postavili environmentálni aktivisti a súdy.
Turecko sa momentálne pripravuje na parlamentné voľby, ktoré sa v krajine uskutočnia 7. júna tohto roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok