Kauza s bývalým futbalistom pokračovala prezentáciou kamerových záznamov

TA3
2.6.2015 16:12

Hlavné pojednávanie s bývalým futbalistom Richardom Vlčkom pokračovalo pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici prezentáciou kamerových záznamov. Obžaloba ho viní z pokusu o úkladnú vraždu 76-ročného svokra.

Kauza s bývalým futbalistom pokračovala prezentáciou kamerových záznamov
TASR

Obsah záznamu

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ako dôkazy ukázal sériu obrazových záznamov z miesta činu a okolia. Je na nich zachytený pohyb dvoch podozrivých vozidiel a jedného cyklistu.

Obžalovaný vinu odmieta a zdôraznil, že v inkriminovanom čase bol doma a nejazdil na podozrivom aute ani na bicykli. Dodal, že kamerami zachytené podozrivé vozidlo nepatrí jeho otcovi.

Tvrdí, že je nevinný

Obžalovaný na svojho bývalého svokra podľa prokurátora zaútočil 15. júna minulého roku po piatej hodine ráno. Svokor šiel po vnuka Olivera a vychádzal vo svojom aute z podzemných garáží pod domom na Tomášikovej ulici v Bratislave, kde býva.

Útočník na neho štyri razy vystrelil s úmyslom usmrtiť ho. Spôsobil mu poranenia krku, z čoho sa svokor liečil štyri mesiace. Exfutbalista tvrdí, že je nevinný a obžaloba je založená iba na výpovedi poškodeného. Ten na pojednávanie chodí so sprievodom policajnej ochranky a vyhlásil, že je presvedčený o Richardovej vine.

Richardovi Vlčkovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie.
Proces pokračuje v piatok 12. júna ďalším dokazovaním.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok