V Číne sa potopila loď so stovkami ľudí na palube

TA3 TASR SITA
2.6.2015 13:46

Osobná loď vezúca 458 ľudí sa v nepriaznivom počasí potopila na čínskom veľtoku Jang-c'-ťiang. Informovala o tom agentúra Sinchua, podľa ktorej sa zatiaľ podarilo zachrániť len 18 osôb.

Kapitána zachránili

Loď smerovala z východočínskeho mesta Nanking do Čchung-čchingu na juhozápade krajiny. Nešťastie sa stalo okolo 21.30 h miestneho času pri meste Ťien-li v provincii Chu-pej. Kapitán a hlavný inžinier, ktorí sú medzi zachránenými, tvrdia, že loď sa prevrhla počas silnej veternej smršte. Záchranné práce navyše komplikujú silný vietor a hustý dážď.

Hĺbka rieky na mieste nešťastia dosahuje podľa agentúry China News Service približne 15 metrov. Medzi 458 ľuďmi na palube bolo 47 členov posádky a päť zamestnancov cestovných kancelárií; 405 pasažierov je čínskej národnosti.

Turistické plavidlo

Loď nesúca meno Tung-fang-č'-sing - Hviezda východu bola postavená v roku 1994 mala kapacitu viac ako 534 cestujúcich, uviedla čínska štátna televízia CCTV. Bola dlhá 76,5 metra a široká 11 metrov. Vlastní ju spoločnosť Chongqing Eastern Shipping, ktorá vozí turistov do obľúbenej oblasti Troch roklín.

CCTV tiež oznámila, že v oblasti spadlo za uplynulých 24 hodín až 150 milimetrov zrážok. Na miesto nešťastia sa osobne prišiel pozrieť aj čínsky premiér Li Kche-čchiang.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok