Hádzanárky zaknihovali v prípravnom zápase proti Japonkám cenné víťazstvo

TA3 TASR
1.6.2015 21:09

Slovenské hádzanárky vyhrali v pondelok v medzištátnom stretnutí v Hlohovci nad Japonskom 28:23. Odštartovali tak záverečný herný blok prípravy pred blížiacou sa barážou o účasť na MS 2015 proti Španielsku.

Zverenky trénera Dušana Poloza sa v utorok v ďalšom prípravnom dueli predstavia v Luhačoviciach proti Česku o 17.30 h. Po sústredení v Piešťanoch odletia v sobotu do Las Palmas, kde ich o deň neskôr čaká prvý zápas play off o MS so Španielkami. Odveta proti vicemajsterkám Európy je na programe 14. júna v Šali.

Prípravný zápas žien v Hlohovci:

Slovensko - Japonsko 28:23 (14:14)

Zostava a góly SR: Gubiková, Tóthová, Medveďová - Jakubisová 1, Trehubová 2/2, Horňáková 4, Beňušková, Rebičová 4, Bíziková 5, Rajnohová, Czaniková 1, Dubajová 3/1, Szücsová 1, Michnová 3/1, Súkenníková 2, Szarková 1/1, Rechtorisová 1, Tomášechová. Najviac gólov Japonska: Jokošimová 7/5, Šiotová 6. Rozhodovali: Rudinský, Mandák, vylúčenia: 2:1, 7m hody: 7/5 - 7/6, 300 divákov

Prvý polčas mal vyrovnaný priebeh. Oba tímy sa striedali vo vedení až do 10. minúty, keď mali Slovenky aj vďaka trom gólom Rebičovej tesný náskok 6:5. Domáce o chvíľu neskôr prvýkrát odskočili na rozdiel dvoch gólov (8:6), no desať minút pred prestávkou už Japonky najmä vďaka strelecky disponovanej Šiotovej viedli 10:9. Do kabín sa napokon išlo za nerozhodného stavu 14:14.

Začiatok druhej časti patril hráčkam hostí, ktoré v 34. minúte viedli už o tri góly 17:14. Slovenky sa ťažko presadzovali cez pohyblivú obranu súpera a po zmene strán im trvalo vyše šesť minút, kým sa zo sedmičky podarilo skórovať Trehubovej. Tá však odštartovala štvorgólovú šnúru, vďaka ktorej domáce viedli v 41. minúte 18:17. Štvrťhodinu pred koncom to bolo už 21:18 a domáce v závere svoj náskok ešte navýšili.

Dušan Poloz, tréner SR: "Páčil sa mi dnes náš výkon, priestor dostali všetky hráčky a pripísali sme si cenné víťazstvo. Zápas splnil účel, Japonky majú rýchly tím a sme radi, že sme mali možnosť s ním hrať. Proti Španielsku to bude oveľa viac silovejšie, preto sme predstavili aj nové varianty v obrane i v útoku. Tie sme si vyskúšali iba na jednom tréningu ráno a bol som prekvapený, ako to v zápase fungovalo. Pokračujeme v príprave, v utorok nás čaká zápas s Českom, v ktorom niektoré hráčky dostanú voľno a do zostavy pribudnú Školková i Minárčiková."

Katarína Dubajová, spojka SR: "Japonky nás preverili, bol to výborný súper, ktorého sme dokázali v druhom polčase zlomiť. Verili sme, že vyhráme, ale nebolo to vôbec jednoduché."

Marianna Rebičová, spojka SR: "Súper bol veľmi rýchly, behavý. Dlho to bolo vyrovnané, ku koncu sa nám to ale podarilo zlomiť. Podržali nás aj brankárky a sme spokojné, že sa nám podarilo vyhrať."

Lucia Súkenníková, krídelníčka SR: "Myslím si, že dnešný výkon bol z našej strany dobrý. Mali sme iba jeden tréning, tak nám to trochu trvalo sa rozbehnúť, ale potom to už išlo. Sú tam samozrejme ešte chybičky, ktoré treba pred Španielskom doladiť, lebo to by sa nám proti tak silnému súperovi mohlo vypomstiť."

Lýdia Jakubisová, krídelníčka SR: "Na to, že sme mali ráno tréning, tak to bolo super. Každé víťazstvo v národnom drese je cenné a ja sa teším, že sme to dnes zvládli. V prvom polčase to bolo dlho vyrovnané, Japonky nemajú nejaké strelkyne z diaľky, ale zrýchlenie v nohách majú nenormálne. Krásne si nabiehajú na lopty a dnes to boli od nich pekné akcie."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok