HC Lev Poprad doma zdolal Nižnekamsk 3:1

SITA
19.1.2012 23:27

HC Lev Poprad - Neftechimik Nižnekamsk 3:1 (0:1, 1:0, 2:0).

HC Lev Poprad doma zdolal Nižnekamsk 3:1
SITA

Hokej - Kontinentálna hokejová liga 2011/2012:

HC Lev Poprad - Neftechimik Nižnekamsk 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Góly: 23. Netík (Pilař, Mezei), 58. Bartečko (Netík), 59. Kristek - 11. Milovzorov (Mäntylä, Cibák)
Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Sergej Beljajev, Andrej Rogačev - Alex Sadovnikov, Alex Michel (všetci Rus.), 4 123 divákov

Zostavy:
HC Lev: J. Laco - Pilař, Mezei, Sigalet, V. Mihálik, Hunkes, Štrbák, Lewis, Hellström - Netík, Lundberg, Bartečko - Kristek, J. Mikúš, Špirko - Rudolf Huna, Chabada, Sekáč - Š. Novotný, Matai, Fabricius
Neftechimik: Tarkki - Mäntylä, Mamašev, J.Korolev, Berezin, Rybnickij, Kolesnikov, Sčitov - Pestuško, Archipov, Koroljuk - Milovzorov, Cibák, Osala - Sergejev, Kvaša, Kňazev - Lemtjugov, Polygalov, Žmakin.

Po prvých oťukávacích striedaniach do útoku zavelil Nižnekamsk. Dobrú strelu vypálil Koroljuk, potom v dobrých pozíciách minuli postupne Pestuško a dvakrát Osala. Laco zasahoval i pri pokusoch Rybnického a Lemtjugova, no Neftechimik napokon svoju dominanciu pretavil v úvodný gól. Priestor na modrej mal Mäntylä, vystrelil a po Milovzorovovom teči bolo 0:1. Popradčania pôsobili veľmi ospalo, veľkú chybu urobil Mikúš a Lemtjugov a po ňom Koroljuk mohli zvýšiť vedenie hostí. Rusi v pohode kontrolovali hru i pri vlastnom oslabení a fínsky gólman Tarkki nemal veľa roboty. Zapotil sa akurát hneď v úvode pri strele Hunkesa a v závere prvého dejstva, keď dobre mieril Pilař a Mikúš.

Rusi nehrali disciplinovane a dovolili súperovi dostať sa do rytmu. Prostrednú časť otvorila presilovka Popradu a po Pilařovom pase Netík bez prípravy prestrelil Tarkkiho - 1:1. Lev mal šance i naďalej, v polovici stretnutia dobre mieril Pilař. Vzápätí stratil puk a Laco zneškodnil samostatný únik Cibáka. V 34. minúte viackrát od modrej pálil Berezin, Laco bol pozorný. Pred Tarkkiho sa predieral i Mikúš, aj fínsky gólman svoj tím podržal. Vydarené striedanie predviedli "levi" 4 minúty pred druhou sirénou. V krátkom slede od modrej pálili Hunkes a Štrbák, na dvakrát dorážal Kristek, no ani to na gól nestačilo. O šance nebola núdza ani na druhej strane, Mihálik v nevhodnej chvíli spadol na ľad a po blafáku Žmakina puk skončil na tyčke. Pár sekúnd pred koncom druhej časti ešte v 100% príležitosti neuspel Cibák a stav bol stále vyrovnaný.

Oba tímy chceli strhnúť vedenie na svoju stranu, z pohľadu defenzívy však hrali dynamický hokej. V 43. minúte chcel Laca prekvapiť Kvaša. Na ľade sa strhol veľký boj o každý puk, no na úkor hokejovej krásy. Ako blesk z jasného neba sa v 49. minúte pred Tarkkim ocitol Kristek, puk netrafil ideálne. Neftechimiku akoby ubúdali sily a s pribúdajúcim časom mal prevahu popradský Lev. Po sérii zmarených príležitostí napokon zodpovednosť do svojich rúk prevzal kapitán domácich Bartečko, ktorý dostal prihrávku do jazdy a príklepom z kruhu vyprášil vinkel Tarkkiho - 2:1. Nižnekamsk 71 sekúnd pred koncom ešte odvolal gólmana a skúsil to v šestici, no márne. Poprad prelomil šnúru prehier, Kristek gólom do prázdnej brány korunoval víťazstvo HC Lev.

Hlasy:
Radim Rulík (tréner Popradu): "Po zmene trénera hrá Nižnekamsk lepšie, má výborný pohyb, z ktorého pramenia aj šance. Presne to sa potvrdilo i dnes, keď mal súper more šancí. Zásluhou Jána Laca sme neinkasovali druhý gól, čo zohralo kľúčovú rolu. Ak by sme prehrávali, veľmi ťažko by sme už stav otočili. V závere sa k nám priklonilo aj šťastie."

Vladimír Golubovič (tréner Nižnekamsku): "Páčila sa mi úroveň zápasu, potrebovali sme bodovať. Rozhodli tri chyby, po ktorých sme dvakrát inkasovali. Lev sa na nás pripravil naozaj dobre."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok