Wenger priviedol Arsenal Londýn k rekordnému triumfu v FA Cupe

TASR
31.5.2015 14:32

Francúzsky futbalový tréner Arsene Wenger sa po finále anglického FA Cupu cítil ako v siedmom nebi. Arsenal Londýn totiž priviedol k rekordnému 12. triumfu v najstaršej európskej klubovej súťaži. "Kanonieri" zvalcovali Aston Villu 4:0 a nadviazali na vlaňajší triumf.

"Som veľmi hrdý, že som priviedol môj tím k rekordu. S Arsenalom som bol sedemkrát vo finále FA Cupu a šesťkrát sme získali cennú trofej, to je skvelá vizitka. Dosiahli sme presvedčivé víťazstvo, pretože od prvej do poslednej minúty sme boli lepší a kvalita našej hry neklesla. Pred zápasom som musel urobiť viaceré vážne rozhodnutia, na lavičke som nechal niektoré opory. Potešiteľné je, že oproti začiatku sezóny nastal v našej hre veľký progres. Na zisk ligového titulu však musíme celý čas podávať konzistentné výkony," citovala slová Wengera agentúra Reuters.

Arsenal v skončenej sezóne uštedril Aston Ville k.o. aj v domácej súťaži, keď vyhral 3:0 a 5:0. "Naše víťazstvo je úplne zaslúžené. Od začiatku zápasu sme išli jasne za svojim cieľom, medzi oboma tímami bol obrovský rozdiel. Vlani vo finále proti Hullu sme v prvom polčase trpeli, no dnes sme od úvodu držali opraty zápasu pevne vo svojich rukách a v rozhodujúcich momentoch sme strelili dôležité góly," zdôraznil nemecký obranca Per Mertesacker.

Tréner birminghamského tímu Tim Sherwood bol po hladkej prehre sklamaný. Podľa jeho slov bolo finále FA Cupu pre niektorých jeho zverencov posledným vystúpením v drese Aston Villy. "Hráči musia zmeniť mentalitu. Z Premier League sú zvyknutí na to, že prehrávajú zápasy a to nie je dobré. V novej sezóne urobíme všetko pre to, aby sme sa vyhli záchranárskym prácam a bolo by skvelé, keby sme sa opäť vrátili do Wembley. Príde k obmene v kádri. Viacerým chlapcom som povedal, že už s nimi nepočítam."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok