Hossa si pripísal víťazný gól, Chicago postúpilo do finále Stanleyho pohára

NHL TASR
31.5.2015 08:22

Marián Hossa si zahrá vo finále Stanleyho pohára. Slovenský hokejista prispel k triumfu Chicaga Blackhawks v rozhodujúcom siedmom zápase finále Západnej konferencie NHL na ľade Anaheimu Ducks 5:3 jedným gólom, ktorý sa neskôr ukázal ako víťazný.

Chicago v boji o najslávnejšiu hokejovú trofej vyzve Tampu Bay, ktorá bude hostiť prvý duel série v noci na štvrtok. Chicago malo skvelý štart do siedmeho zápasu a už na začiatku druhej tretiny viedlo 3:0.

Štvrtý gól pridal Hossa v 34. minúte, keď pri dorážke strely Brada Richardsa dostal puk pravou korčuľou do siete a arbitri po konzultácii s videorozhodcom gól uznali. Pre slovenského krídelníka to bol štvrtý presný zásah v play off, na konte má spolu 13 bodov. Anaheim ešte dokázal v tretej časti znížiť na rozdiel dvoch gólov, ale na zvrat to nestačilo. V drese víťazov sa dvoma presnými zásahmi blysol Jonathan Toews, Patrick Kane zaznamenal tri asistencie.


Hossa odohral 13:01 min a bol so šiestimi strelami najaktívnejším korčuliarom stretnutia. Okrem gólu si pripísal aj plusový bod. Vo finále sa bude usilovať o zisk svojho tretieho prsteňa za triumf v Stanleyho pohári, oba predchádzajúce získal s Chicagom v rokoch 2010 a 2013. Blackhawks sú vo finále tretíkrát za uplynulých šesť rokov, celkovo majú doteraz na konte päť triumfov pri trinástich finálových účastiach. Anaheim už tretiu sezónu za sebou prehral rozhodujúci siedmy duel série na domácom ľade.

Anaheim - Chicago 3:5 (0:2, 1:2, 2:1) - konečný výsledok série: 3:4, Chicago postúpilo do finále Stanleyho pohára
Góly: 39. Kesler (Silfverberg, Beauchemin), 52. Perry (Maroon, Getzlaf), 60. Beleskey (Fowler, Lindholm) - 3. Toews (Hjalmarsson, P. Kane), 12. Toews (B. Richards, Keith), 22. Saad (P. Kane, Oduya), 34. MARIÁN HOSSA (B. Richards), 54. Seabrook (P. Kane, Keith)
Marián Hossa (Chicago) odohral 13:01 min, 1 gól, 6 striel, +1

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok