Barcelona vyhrala Kráľovský pohár, poradila si s Athleticom Bilbao

SITA
30.5.2015 23:58

Po majstrovskom titule sa FC Barcelona teší aj zo zisku Kráľovského pohára. Stále má šancu na treble, vo finále Ligy majstrov sa stretne s Juventusom Turín.

Barcelona vyhrala Kráľovský pohár, poradila si s Athleticom Bilbao
SITA/AP

Majstrovský titul aj Kráľovský pohár

Po zisku majstrovského titulu sa futbalisti FC Barcelona tešia aj z triumfu v španielskom Kráľovskom pohári. Vo finále na domovskom Camp Nou zdolali Athletic Bilbao 3:1. Barcelončania boli v tomto stretnutí vedení ako hostia, aj keď nastúpili na svojom štadióne.

Katalánci sú v Kráľovskom pohári najúspešnejším tímom, získali ho už 27-krát. O štyri prvenstvá menej má práve Athletic Bilbao. Oba tímy sa v pohárovom finále stretli osemkrát, šiestykrát sa tešila Barcelona. Camp Nou hostil finálový duel Copa del Rey iba štvrtýkrát v histórii, premiérovo od mája 2010.

Šanca na treble

Barcelona má stále šancu treble, o týždeň nastúpi vo finále Ligy majstrov na Olympijskom štadióne v Berlíne proti Juventusu Turín. V sobotu sa presadili jej dve najväčšie ofenzívne hviezdy.

V 20. min predviedol skvelé sólo Lionel Messi, ktorý sa pohral s viacerými spoluhráčmi a nechytateľne skóroval ľavou nohou. Ešte do prestávky pridal presný zásah aj Neymar a na 3:0 stanovil opäť Messi. Bilbao v 79. min znížilo zásluhou Williamsa, ale Barcelončania už nepripustili žiadnu drámu. 

Výsledok finále španielskeho Kráľovského pohára vo futbale: 
Athletic Bilbao - FC Barcelona 1:3 (0:2)

Góly: 79. Williams - 20. a 74. Messi, 36. Neymar

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok