Klobučník si vyplával účasť na olympiáde, splnil A-limit

SITA
30.5.2015 21:37

Najskôr musel prekonať strastiplnú cestu do Bergenu, ale vyplatilo sa. Plavec Tomáš Klobučník splnil predpísaný limit.

Klobučník si vyplával účasť na olympiáde, splnil A-limit
TASR

Prekonal vlastné maximum

Bolo skutočne len otázkou času, kedy slovenský plavec Tomáš Klobučník splní A-limit na olympijské hry do Ria de Janeiro. Na Veľkej cene Slovenska v Bratislave, kde to plánoval, ho pribrzdili slabiny, ale v sobotu na kvalitne obsadenom memoriáli Alexandra Daleho Oena v nórskom Bergene to už prišlo. Na prsiarskej stovke dohmatol za 1:00,57 min, čím na stotinu presne splnil Medzinárodnou plaveckou federáciou (FINA) predpísanú hranicu na OH. Týmto časom zároveň prekonal vlastné aprílové slovenské maximum 1:00,88 z Grazu.

"Veľmi sa z toho tešíme po tých všetkých peripetiách, čo sme zažili na ceste sem. Namiesto štyroch hodín sme cestovali až dvadsať," referoval z Bergenu jeden z Klobučníkových trénerov Miroslav Machovič. "Už v piatok na rozplávaní sa však Tomáš cítil veľmi dobre a aj sobotná ranná päťdesiatka (rekord SR - 27,84, pozn.) ukázala, že je rýchly. Na stovke sa potiahol s Maďarom Dánielom Gyurtom. Aj som chvíľami veril, že ho zdolá, ale v závere mu trocha chýbali sily. Marco Koch sa na Tomáša neúspešne snažil dotiahnuť z 3. miesta," doplnil.

Spokojný do istej miery

Dvadsaťštyriročný zverenec Dirka Langeho Klobučník mal z A-limitu zaručujúceho štart pod piatimi kruhmi radosť, ale čosi ho aj štvalo. "Cítim sa super, preteky som si užil. Dirk bol veľmi spokojný, ale ja som bol trochu smutný. Chcel som vyhrať. Po poslednom víkende a komplikovanejšej ceste do Bergenu, keď sme zmeškali dva lety, však určite prevládajú príjemné pocity. Marcovi som vrátil marcovú prehru z Banskej Bystrice," podotkol Topoľčanec, ktorého natiahnuté slabiny stále nie sú v stopercentnom stave. "Na to však nesmiem vôbec myslieť, lebo práve vtedy ma to bude limitovať," povedal

Klobučník splnil "áčko" do Ria ako tretí slovenský plavec po Richardovi Nagyovi (1500 m voľný spôsob) a Kataríne Listopadovej (100 m motýlik).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok