78-ročný Berlusconi ide s dobou, z jeho Instagramu sa stáva fenomén

TA3
29.5.2015 09:07

Krok s najnovšími trendmi na internete drží 78-ročný taliansky magnát a politik Silvio Berlusconi. Instagramové fotky, na ktorých je s mladou priateľkou Francescou či s pudlíkom, sa stávajú hitom.

78-ročný Berlusconi ide s dobou, z jeho Instagramu sa stáva fenomén
Instagram S. B.

Desaťtisíce fanúšikov

Fotografie sú podobnou zbierkou záberov, ktorú majú vo svojich fotoalbumoch aj iní používatelia Instagramu, zväčša tínedžeri či dvadsiatnici. Pri škandalóznom politickom veteránovi pôsobia banálne zábery pomerne prekvapujúco.

Stačilo pár dní po registrácii a jeho konto má desaťtisíce fanúšikov. Berlusconi si ho založil tesne pre regionálnymi voľbami. Zrejme sa inšpiroval u mladého talianskeho premiéra Mattea Renziho, ktorý valcuje sociálne siete už dlhší čas. „Jeho extravagantné chute sa postupom času veľmi nemenia,“ okomentoval zábery americký magazín Foreign Policy.

#silvioberlusconi #forzaitaliagiovani #sempreconsilvio #azzurraliberta

Fotka zveřejněná uživatelem Silvio Berlusconi (@silvioberlusconi2015), Kvě 19, 2015 v 2:26 PDT

#menù tricolore palazzo Grazioli #silvioberlusconi #casaberlusconi #regionali2015

Fotka zveřejněná uživatelem Silvio Berlusconi (@silvioberlusconi2015), Kvě 20, 2015 v 9:07 PDT

Con i miei giovani... La vera forza del domani! #silvioberlusconi #regionali2015 #forzaitaliagiovani #azzurraliberta

Fotka zveřejněná uživatelem Silvio Berlusconi (@silvioberlusconi2015), Kvě 20, 2015 v 11:26 PDT

Silviova mladá aktivistka

Na záberoch sa často objavuje jeho pudlík a o polstoročie mladšia partnerka Francesca Pascale. Berlusconi sa chváli domácou pohodou v paláci a obdivnými pohľadmi svojej lásky. Spoznal ju ako mládežnícku aktivistku svojej strany, spolu sú niekoľko rokov.

Francesca patrila k zakladajúcim členkám podpornej skupiny s názvom "Silvio, chýbaš nám" a pre médiá vyhlasuje, že k najdôležitejším veciam v jej živote patria rodina, politika a Berlusconi.

Liguria #silvioberlusconi per #giovannitoti

Fotka zveřejněná uživatelem Silvio Berlusconi (@silvioberlusconi2015), Kvě 19, 2015 v 12:18 PDT

#casaberlusconi a lavoro per le #regionali2015 #silvioberlusconi

Fotka zveřejněná uživatelem Silvio Berlusconi (@silvioberlusconi2015), Kvě 20, 2015 v 11:42 PDT

Liguria #silvioberlusconi per #giovannitoti

Fotka zveřejněná uživatelem Silvio Berlusconi (@silvioberlusconi2015), Kvě 19, 2015 v 12:19 PDT

Bisceglie Puglia #silvioberlusconi e Francesca Pascale per #adrianapolibortone

Fotka zveřejněná uživatelem Silvio Berlusconi (@silvioberlusconi2015), Kvě 19, 2015 v 1:25 PDT

Bunga bunga aj daňové úniky

Extravagantný politik priťahoval mesiace pozornosť súdom, ktorý súvisel s jeho slávnymi bunga bunga večierkami. Súd o vine Berlusconiho vo veci plateného sexu s neplnoletou prostitútkou a zneužívania funkcie na ovplyvňovanie vyšetrovania sa ťahal roky.

Kauzu, pomenovanú podľa mena prostitútky, Rubygate ukončil až taliansky najvyšší súd v marci tento rok, keď potvrdil Berlusconiho nevinu. Súd prvej inštancie ho v roku 2013 poslal na sedem rokov do väzenia.

Berlusconiho strana Forza Italia prišla o mnoho priaznivcov aj po jeho odsúdení za daňové úniky v spoločnosti Mediaset. Trest si odpracoval v domove dôchodcov. Po tomto rozsudku musel opustiť Senát.

00.jpg

Voľby preveria popularitu

Pre Berlusconi môžu byť regionálne voľby v siedmich z 20 regiónov dobrou previerkou popularity.  Podľa prieskumu CISE Forza Itália je štvrtou najsilnejšou stranou a má podporu 12% voličov. Víťazom by sa mala stať Renziho Demokratická strana až s trojnásobne vyššou podporou voličov.

Berlusconi sa však trvalo borí s problémami súvisiacimi s porušovaním zákonov. Minulý rok sa začal proces, v ktorom bývalý premiér čelí obvineniu z podplácania senátora. Podľa žaloby zaplatil v roku 2006 ľavicovému zákonodarcovi Sergiovi De Gregoriovi tri milióny eur za to, že v hornej komore opustí rady koalície. To prispelo k pádu kabinetu premiéra Romana Prodiho.

Berlusconi figuruje aj v prípade odpočúvania niekdajšieho ľavicového opozičného lídra a šéfa talianskej banky Unipol. V minulosti mu hrozilo aj väzenie za korupciu, mal údajne podplatiť britského právnika, aby pre neho falošne svedčil. Z dôvodu premlčania ho zbavili obžaloby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok