Kližan nestačil na Simona, v Paríži končí

SITA
27.5.2015 14:47

Slovenský tenista Martin Kližan skončil svoje účinkovanie na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži v 2. kole dvojhry.

Kližan nestačil na Simona, v Paríži končí
SITA/AP

Kližan v stredajšom súboji na dvorci číslo 1 parížskeho antukového komplexu nestačil na Francúza Gillesa Simona nasadeného ako dvanásteho a podľahol mu za 128 minút 5:7, 2:6, 3:6. Zdolaný hráč urobil 44 nevynútených chýb popri 29 víťazných úderoch a sedemkrát v zápase prišiel o svoje podanie. Bilancia "winnery" - nevynútené chyby u víťaza bola 16:21.

Tridsaťročný Simon prevýšil o päť rokov mladšieho energického ľaváka Kližana najmä vo vyrovnanosti úderov a celkovo pokojnejšom prejave s menším počtom chýb. V treťom sete Kližan viedol 3:1, ale za stavu 3:4 urobil tri dvojchyby v jednej hre a Simona sám poslal do rozhodujúceho náskoku 5:3. Ten potom pri svojom servise premenil prvý mečbal, keď slovenský tenista po tlaku súpera vyhodil loptičku ďaleko za základnú čiaru. V bilancii vzájomných zápasov Simon aktuálne vedie nad Kližanom 2:0.

Zverenec Martina Damma Kližan neobhájil v Paríži 3. kolo z vlaňajška, čo zostáva jeho najlepším výsledkom počas štyroch rokov v seniorskej súťaži na najcennejšej antuke (Kližan je juniorským šampiónom RG 2006). Z francúzskej metropoly si odnáša šek na 50 000 eur pred zdanením a 45 bodov do rebríčka.

Dvojhra mužov - 2. kolo:
Gilles Simon (Fr.-12) - Martin Kližan (SR) 7:5, 6:2, 6:3 za 128 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok