SDĽ predstavila program a pomenovala sedem podvodov na Slovákoch

TASR
19.1.2012 12:11

Zabezpečiť dôstojný život všetkým obyvateľom Slovenska je ústrednou myšlienkou volebného programu Strany demokratickej ľavice (SDĽ). Na dnešnej tlačovej konferencii v Trenčíne ho predstavil predseda strany Jozef Ďurica, ktorý sa do politiky vracia po 20 rokoch.

SDĽ predstavila program a pomenovala sedem podvodov na Slovákoch
SITA

Pre splnenie tohto cieľa považuje vedenie strany za nevyhnutné posilnenie úlohy štátu, zabezpečenie hospodárskeho a ekonomického rozvoja spoločnosti, posilnenie poľnohospodárstva a skvalitnenie sociálnej starostlivosti pre všetky sociálne skupiny. Rovnako dôležité je podľa Ďuricu odvrátenie kolapsu zdravotníctva, obnovenie spoločenského postavenia učiteľov a zodpovedná zahraničná politika. "Problémom Slovenska nie je kríza, ale strata dôvery občanov v štát. A práve prinavrátenie tejto dôvery je naším cieľom," povedal Ďurica.

Výsledkom stoviek rozhovorov s obyvateľmi Slovenska je podľa podpredsedu strany Mareka Blahu päťbodová Dohoda so Slovenskom, v ktorej SDĽ zhrnula najväčšie problémy krajiny a možnosti ich riešenia. Strana zároveň pomenovala sedem najväčších podvodov na obyvateľoch Slovenska. Tými sú podľa SDĽ zdražovanie plynu a energií, zdravie ako biznis, drahé a nekvalitné potraviny, nákup vlastnej vody zo zahraničia, cestné mýto, bytová mafia a ovládanie politických strán finančnými skupinami.
"Nechceme rozprávať ľuďom o krásnych ľavicových hodnotách s polmiliónovými hodinkami na rukách. Mnohé kauzy a predražené tendre v nás nevzbudzujú dôveru, my to nechceme robiť tak. My chceme ľavicové hodnoty napĺňať," povedal Ďurica na margo možnej spolupráce so stranou Smer–SD. V podstate ju však nevylúčil.

Podľa Blahu 12 percent voličov Smeru-SD nie je spokojných s jeho vládnutím, ale doposiaľ túto ľavicovú alternatívu nemali. SDĽ ju podľa neho ponúka. Pri kampani sa nespoliehajú na finančné skupiny a rôznych "donorov", na kampaň sa podľa neho poskladali všetci kandidáti SDĽ do parlamentu a náklady na ňu by nemali prekročiť 100.000 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok