Žirková má zdravotné problémy, jej štart na ME je otázny

SITA
20.5.2015 12:36

Slovenské basketbalistky sa pripravujú na Majstrovstvá Európy. V piatok a v sobotu nastúpia proti Ukrajine. Štart Žirkovej je však otázny. Trápi ju bolesť v pravom chodidle.

Žirková má zdravotné problémy, jej štart na ME je otázny
SITA/Martin Havran

Žirkovej štart otázny

Štart Zuzany Žirkovej na júnových majstrovstvách Európy basketbalistiek v Maďarsku je ohrozený. Skúsená 34-ročná rozohrávačka má bolesti v pravom chodidle, pre ktoré zatiaľ nepokračuje v príprave reprezentácie SR v Bratislave. "Absolvovala röntgenové vyšetrenie aj magnetickú rezonanciu. Nie je to zlomená noha ani roztrhané väzy, má nález v pravom chodidle a je v opatere doktora Demoviča. Idú jej vyrobiť silikónovú vložku a skúsi s tým začať trénovať,“ povedal manažér družstva Roman Adamčík

„Potom sa pocitovo vyjadrí, či môže pokračovať alebo nie. Je to zranenie ešte z konca minulej sezóny. Robíme všetko, aby mohla hrať, aj ona k tomu veľmi dobre pristupuje," doplnil Adamčík. Žirková by sa k tímu mala pripojiť vo štvrtok.

Problémy má aj Hruščáková

Asistent trénera Peter Jankovič pripustil, že kolektív musí byť nachystaný aj na alternatívu bez svojej kapitánky a líderky. "Samozrejme, musíme sa pripraviť aj na to, že to takto môže vypáliť. Dúfajme však, že to tak napokon nebude. 'Žiro' má svoju obrovskú kvalitu a je veľkým prínosom pre tento tím," povedal Jankovič.

Tréner Maroš Kováčik chýbal v stredu predpoludním v Hant aréne na Pasienkoch pre problémy s hlasom, absolvoval vyšetrenie. "Žofia Hruščáková šla k doktorovi Penerovi, má problémy s tretím a štvrtým stavcom. Je to u nej dlhodobejšie, chceme to jasne diagnostikovať," poznamenal Adamčík.

Konečná nominácia v sobotu

Družstvo sa v Bratislave pripravuje od utorka. V piatok a sobotu naň čakajú prípravné stretnutia proti Ukrajine. "Po sobotňajšom zápase tréner oznámi konečnú nomináciu. V zraze potom budeme ďalej pokračovať až do pondelka," pridal Adamčík.

Asistenti trénera Jankovič s Martinom Pospíšilom mali v stredu na palubovke jedenásť dievčat - Angeliku Slamovú, Barboru Bálintovú, Zuzanu Lázárovú, Katarínu Tetemondovú, Dominiku Baburovú, Martu Páleníkovú, Martinu Kiššovú, Annu Jurčenkovú, Romanu Vyňuchalovú, Luciu Krč-Turbovú a Beátu Janoščíkovú. Terézia Páleníková skladá skúšku dospelosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok