Futbalová Plzeň venovala titul chorému Čišovskému

19.5.2015 09:13

"Titul pro Číšu", transparent s touto vetou vytiahli futbalisti Plzne po víťaznom ligovom stretnutí s Jihlavou, ktorý zabezpečil Viktorke český titul.

Futbalová Plzeň venovala titul chorému Čišovskému
Foto: ČTK

Slováci za titulom

Futbalisti českého klubu Viktoria Plzeň si víťazstvom v pondelkovom zápase 28. kola tamojšej najvyššej súťaže Synot ligy nad Vysočinou Jihlava (2:0) zabezpečili v predstihu tretí majstrovský titul v klubovej histórii. Aktívne sa na ňom podieľali aj stáli členovia základnej zostavy trénera Miroslava Koubeka - brankár Matúš Kozáčik a stredopoliar Patrik Hrošovský. Do kádra Viktorie patrí aj obranca Marián Čišovský, v jesennej časti hrával v Plzni tiež útočník Marek Bakoš.

Dojatý Čišovský zamával majstrovskou šiltovkou

Titul pro Číšu!

Práve 35-ročnému rodákovi z Humenného Čišovskému, ktorý trpí zákernou chorobou, venovala celá futbalová Plzeň majstrovský primát. Všetci hráči mali oblečené tmavomodré tričká, na chrbte číslo 28 a nad ním nápis "Titul pro Číšu!". Tento odkaz spolu s fotografiou slovenského stopéra bol tiež ústredným motívom transparentu pod pódiom. Fanúšikovia mu aplaudovali, dojatý Čišovský zamával majstrovskou šiltovkou a dlaňou si búchal smerom k srdcu.

"Je to môj prvý titul. Bol to náš cieľ pred sezónou, tvrdo sme pracovali a teraz si to užijeme," usmieval sa po stretnutí v ruke s pivom a víťaznou cigarou Hrošovský, ktorý priznal, že oslavy s krajanom Čišovským boli veľmi emotívne.

"Bolo to výnimočné. Je to preňho nepríjemná udalosť a bolo v tom veľa emócií, ale užili sme si to spolu s ním," dodal pre rozhlas.cz 23-ročný rodák z Prievidze.

To co Vám sem právě píši, je asi nejsilnější věc...Napíšeme Vám tu trošku kratší odstavec, ve kterém je plno emocí...

Posted by Matúš Kozáčik on 18. máj 2015

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok