Dubovcová s Nestarcovou štartujú sezónu, cieľom postup na Olympijské hry

TA3
18.5.2015 14:30

Plážové volejbalistky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová odštartujú sezónu na podujatí FIVB Open v Prahe. Slovenské jednotky absolvovali najlepšiu prípravu za posledné roky a chcú si splniť svoj veľký sen - zabezpečiť si účasť na olympijských hrách v Rio de Janeiro.

Pripravené sú na všetko

Dvojica sa od začiatku roka pripravovala na sústredení na Kanárskych ostrovoch. "Bola to naozaj najlepšia príprava za posledné roky. Boli sme deväť týždňov v Tenerife. Dúfame, že sa to odzrkadlí aj na tejto sezóne, pretože je rozhodujúca v boji o Rio de Janeiro. Oproti minulým rokom sme trénovali hlavne vonku a nie vnútri v hale," uviedla Dominika Nestarcová. "Navyše sme ju celú absolvovali s jedným trénerom. Sme pripravené na všetko," dodala Dubovcová.

Dubovcová s Nestarcovou majú za sebou výbornú vlaňajšiu sezónu, v ktorej sa premiérovo dostali do semifinále na okruhu Svetovej série a získali dve bronzové medaily na Grand Slamoch. Tým sa zároveň postarali o najväčšie úspechy v histórii slovenského plážového volejbalu. Ďalší bronz pridali na turnaji CEV Masters vo Švajčiarsku a na ME v Cagliari skončili deviate. "Dúfame, že aj v tejto sezóne sa nám podarí obhájiť niečo z týchto úspechov. Sústredíme sa hlavne na turnaje Svetovej série, v ktorých ide o body do rebríčka a tým pádom aj šancu kvalifikovať sa do Ria. Bude to nabitá sezóna," pokračovala Nestarcová.

Prioritou sú Olympijské hry v Riu

Body do renkingu Medzinárodnej volejbalovej federácie sú aj hlavným dôvodom, prečo sa nezúčastnia na premiérových Európskych hrách v azerbajdžanskom Baku. Pôvodne tam mali štartovať, ale podujatie koliduje s grandslamovým turnajom a tak dali prednosť jemu. "Vybrali sme si turnaj, na ktorom môžeme získať body do kvalifikácie na OH a to je naša priorita. Bola to jasná, ale nepríjemná voľba. Boli sme na univerziáde a vieme, aké je tam super atmosféra, keď sa stretnú všetky športy," vysvetlila Dubovcová.

Cesta do Ria nie je jednoduchá, ale Slovenky si v ňom veria. "Vo svetovom rebríčku musíme skončiť do 15. miesta, aby sme postúpili. Rebríček je redukovaný, to znamená, že ak tam budú štyri tímy z jednej krajiny, počítajú sa iba najlepšia dva. Druhá možnosť je z kontinentálneho pohára, odkiaľ postúpi osem družstiev. No keďže Európa má veľmi silné tímy, tak my sa sústredíme viac na postup z rebríčka. Posledné miesto sa dá získať na majstrovstvách sveta, kde ho dostane víťaz. Ak by sa podarilo toto, tak môžeme otvárať šampanské," povedala Dubovcová.

Úvod sezóny absolvujú tento týždeň v neďalekej Prahe. "Veľmi sa na to teším. Pre mňa je to akoby som nastúpila doma. V Prahe trávim veľa času," dodala Dubovcová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok