Na východe krajiny sme zajali ruských vojakov, tvrdí ukrajinská armáda

TASR Youtube TA3
18.5.2015 09:53

Ruských vojakov, ktorých zajali na východe Ukrajiny previezli do Kyjeva. K zajatým mužom sa už prihlásila Moskva. Naďalej ale trvá na tom, že nejde o vojakov.

Neďaleko frontovej línie

Ukrajinská armáda informovala o zajatí dvoch ruských vojakov, ktorí operovali v oblasti kontrolovanej separatistami. Hovorca vládnej protiteroristickej operácie Andrij Lysenko  povedal, že Rusov zajali príslušníci dobrovoľníckeho práporu Ajdar v meste Ščasťa, neďaleko frontovej línie. Podrobnosti neuviedol, len dodal, že mužov vypočúvajú vyšetrovatelia.

Prápor Ajdar na svojom facebookovom účte potvrdil, že obaja vojaci v nedeľu ráno pri potýčke utrpeli zranenia a boli zajatí.  Poslanec ukrajinského parlamentu Anton Heraščenko zverejnil na Facebooku videozáznam, ktorý podľa neho zachytáva vypočúvanie jedného zo zajatých vojakov.

Operoval v rámci skupiny

Vo videu sa mladý muž na nemocničnom lôžku predstavil ako seržant Alexandr Alexandrov z ruských špeciálnych síl z mesta Togliatti. Povedal, že v inkriminovanej oblasti operoval v rámci 14-člennej skupiny.

Spresnil, že v Luhansku sídlil od 6. marca a že so svojimi spolubojovníkmi operoval v okolí mesta Ščasťa každých štyri až päť dní.  Ščasťa leží necelých 20 kilometrov severne od mesta Luhansk, ktoré kontrolujú separatisti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok