Šesták končí v Bochume, dohodol sa na rozviazaní zmluvy

SITA
18.5.2015 08:27

Šesták uviedol, že s novým trénerom nevychádzal podľa predstáv. A keďže chce hrať, rozhodol sa z nemeckého tímu radšej odísť.

Šesták končí v Bochume, dohodol sa na rozviazaní zmluvy
SITA/Jozef Jakubčo

Koniec zmluvy a operácia

Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Šesták sa dohodol s vedením nemeckého VfL Bochum na predčasnom ukončení kontraktu, ktorý pôvodne platil do leta budúceho roka. Tridsaťdvaročný útočník rozviazal zmluvu tesne predtým, ako odcestoval na Slovensko podrobiť sa operačnému zákroku zraneného kolena.

"S novým trénerom Verbeekom som nevychádzal tak dobre ako s predchádzajúcim koučom Neururerom. Celkovo sa zmenila atmosféra v klube, a preto som požiadal vedenie, aby mi kontrakt predčasne zrušilo. Chcem hrať, to je základ všetkého. Keďže som necítil dôveru trénera, neváhal som," uviedol v rozhovore pre denník Šport Stanislav Šesták.

Možno aj návrat na Slovensko

Rodák z Demjaty dal v sezóne deväť gólov, s jeho pôsobením musela vládnuť u nemeckého druholigistu spokojnosť. V tíme bol jedným z najdrahších hráčov. "Keďže klub nie je na tom ekonomicky najlepšie - chcú zrušiť juniorku a možno i ženské družstvo - chcel som aj týmto spôsobom pomôcť. Nedokázal by som žiť s pocitom, že by som bol niekde len na lavičke náhradníkov, že by som na pomery klubu bral veľké peniaze a nepomáhal mužstvu. Preto som zrušenie zmluvy považoval za najrozumnejšie riešenie," doplnil  Šesták, ktorý bude od 1. júla voľným hráčom.

Jednou z možností je aj návrat na Slovensko, ak sa nevyskytne nič v zahraničí. Najskôr sa však chce dať zdravotne do poriadku, aby v druhej polovici júna naskočil do plného tréningu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok