Barová bitka motorkárov vyústila do streľby s krvavým koncom

ČTK
18.5.2015 01:57

Deväť mŕtvych a niekoľko zranených si vyžiadala prestrelka v bare a na parkovisku nákupného centra v texaskom meste Waco. Do vzájomného ostreľovania sa pustili dva súperiace motorkárske gangy.

Vybavovanie účtov

Prestrelka prepukla v bare reťazca Twin Peaks v nákupnom stredisku Texas Market Place, uviedla polícia. Osem ľudí zomrelo na mieste a jedna ďalšia osoba neskôr po prevoze do nemocnice.

Konflikt vznikol, keď sa v bare stretli členovia dvoch znepriatelených gangov, ktorých stretnutia polícia pravidelne monitorovala. "Medzi členmi gangov začali najskôr pästné súboje, neskôr na seba začali útočiť nožmi, napokon súboj zakončili strelnými zbraňami", povedal člen miestnej polície Patrick Swanton. Streľba sa neskôr presunula z reštaurácie aj na rušné parkovisko, kde zasiahla polícia.

Zamestnanci sa stihli skryť

Počas incidentu nebol zranený žiaden policajt. Podľa agentúry AP zatiaľ nie je jasné, či boli medzi zabitými alebo zranenými, okrem členov gangu, aj náhodní svedkovia.

Zamestnanci baru sa počas streľby schovali v zadných priestoroch. Swanton povedal, že úrady majú obavy z presunu členov gangov na iné miesta v meste, kde by mohli prípadné ďalšie boje pokračovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok