Barcelona oslavuje 23. ligový titul, Real zakončí sezónu bez trofeje

TASR
17.5.2015 21:31

Futbalisti FC Barcelona získali 23. španielsky ligový titul. V dueli 37. kola La Ligy triumfovali na pôde jeho obhajcu Atletica Madrid 1:0 a kolo pre koncom majú v tabuľke pred druhým Realom Madrid nedostihnuteľný štvorbodový náskok.

Smrtiaca ofenzívna sila

Realu nestačil ani hetrik Cristiana Ronalda pri víťazstve 4:1 na pôde Espanyolu Barcelona. V boji o majstrovský titul mu výrazne podlomilo kolená už uplynulé kolo, v ktorom sa s Valenciou zrodil nerozhodný výsledok 2:2, pričom práve ten potvrdil výrazný herný aj výkonnostný úpadok madridského giganta. Ten tak s určitosťou zakončí sezónu bez zisku cennej trofeje, keďže v Kráľovskom pohári ho vyradil mestský rival z Atletica a cestu za finálovým úspechom v Lige majstrov mu zahatal Juventus Turín.

"Barca" suverénne kráčala za úspechmi

Naopak, "Barca" má všetko dobre rozohrané na zisk sezónneho treble. Po triumfe v La Lige ju 30. mája čaká finále domáceho pohára proti Athletic Bilbao a následne aj berlínsky súboj tohtoročnej edície ligy šampiónov proti Juventusu. Dosiaľ v tejto sezóne vyhrala 30 ligových stretnutí a suverénne kráčala za úspechmi aj v ostatných prestížnych súťažiach. Hlavnú úlohu pritom zohrala smrtiaca ofenzívna sila trojuholníka Luis Suarez - Messi - Neymar.

Ten sa na duel trošku pozmenil, keď Suareza nahradil v zostave Pedro. Až s pribúdajúcim záverom prvého dejstva sa Barcelona začala tlačiť do šestnástky súpera, dostala sa aj do niekoľkých zakončení, pričom k najnebezpečnejším patrila exportná strela Daniho Alvesa zo 40. minúty výborne zlikvidovaná brankárom Oblakom.

Po zmene strán však prišlo definitívne rozhodnutie. V 65. minúte si Messi vymenil loptu s Neymarom, dvakrát si ju v šestnástke ešte priťukol a umiestnenou strelou do pravého dolného rohu katapultoval svoj tím na španielsky ligový trón, na ktorom naposledy sedel v sezóne 2012/2013.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok