Romney vstúpil pre charitu do ringu s Holyfieldom

TASR
16.5.2015 17:14

Bývalý americký prezidentský kandidát Mitt Romney absolvoval v piatok večer v Salt Lake City charitatívny súboj s niekdajším majstrom sveta v boxe Evanderom Holyfieldom.

Romney vstúpil pre charitu do ringu s Holyfieldom
SITA/AP

Vyboxovali milión dolárov

Šesťdesiatosemročný Romney si pre súboj s 52-ročným Holyfieldom zvolil prezývku "Stormin' Mormon" (Útočiaci mormón). Do ringu vstúpil za zvukov piesne I Will Survive (Prežijem) v interpretácii Glorie Gaynorovej a hoci vydržal iba dve kolá, akcia priniesla zisk najmenej milión dolárov, ktoré dostane organizácia Charity Vision pomáhajúca nevidiacim.

"Dnes v noci získala Charity Vision milión dolárov, ktoré pomôžu 40.000 ľuďom opäť vidieť," napísal na Twitteri republikánsky kandidát na prezidenta z roku 2012.

Bez tvrdých úderov

V samotnom dueli nepadali žiadne tvrdé údery, keďže Romney mal čo robiť, aby sa vyhol opatrne voleným hákom svojho o takmer 30 kilogramov ťažšieho súpera.

"Bol to najstarší súper, proti ktorému som kedy bojoval," povedal Holyfield pre CNN.

Box je čestnejší než politika

Na otázky, prečo chce boxovať proti Holyfieldovi, bývalý guvernér štátu Massachusetts odpovedal, že box je niekedy menej nebezpečný než politika. Zatiaľ čo jeho protivník udiera vždy nad pásom, v politike je to často naopak, povedal Romney.

Romney je v štáte Massachusetts, kde je viac ako 60 percent obyvateľov členmi Cirkvi Ježiša Krista Svätých neskorších dní, známejšou pod označením mormóni, veľmi populárny. Okrem toho sú cenené jeho zásluhy na zlepšení imidžu Salt Lake City po úplatkárskom škandále súvisiacom so zimnou olympiádou v roku 2002.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok