KDH vylúči Kvasničku ak nestiahne podpis spod kandidatúry Crkoňovej

TASR TA3
9.5.2015 18:25

Predsedníctvo a poslanecký klub KDH vyzývajú svojho poslanca Mariána Kvasničku, aby stiahol svoj podpis spod nominácie Henriety Crkoňovej na post predsedu NKÚ. Ak to neurobí do poludnia 13. mája 2015, bude vylúčený z poslaneckého klubu.

KDH sa od Kvasničku dištancuje

KDH sa zásadne dištancovalo od tohto kroku Kvasničku, pričom podľa hnutia poslanec o svojom zámere KDH vopred neinformoval. "KDH podporuje jediného kandidáta na funkciu predsedu NKÚ - prokurátora Maroša Žilinku, ktorý je zároveň spoločným kandidátom parlamentnej opozície," uviedlo predsedníctvo.

"Vážime si zhodu dosiahnutú v parlamente na kvalifikovanom kandidátovi. Slovensko potrebuje účinnú kontrolu hospodárenia s majetkom štátu a verejnými financiami, ktoré sú zneužívané rozsiahlou korupciou, klientelizmom a častým predražovaním verejného obstarávania," uviedla v stanovisku hovorkyňa KDH Nataša Žembová.

OĽaNO má s Kuffovým krokom problém

Podobne ako sa KDH zaoberalo Kvasničkom, aj OĽaNO rieši svojho poslanca Štefana Kuffu, ktorý je druhým navrhovateľom Crkoňovej. Podľa informácií TASR majú Obyčajní s Kuffovým krokom veľký problém a nestotožňujú sa s ním. Aj poslanci OĽaNO totiž pridali svoje podpisy pod nomináciu Žilinku. Aký bude verdikt v prípade Kuffu, by malo byť známe čoskoro.

Celkovo troch kandidátov na šéfa NKÚ navrhujú opoziční poslanci. Termín na predkladanie nominácií vypršal v piatok, samotná voľba sa v parlamente uskutoční 19. mája.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok