Kopecký proti Fínom opäť s kapitánskym "céčkom", nastúpi aj Meszároš

TA3 SITA
8.5.2015 14:30

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek v porovnaní s predchádzajúcim zápasom proti Nórsku pristúpil k výrazným zmenám v zložení formácií. Ich zloženie naznačuje, že do zápasu proti Fínsku nezasiahnu útočníci Dravecký a Lušňák.

Tatar v prvej formácii

V prvej formácii po boku Mariána Gáboríka a Tomáša Surového korčuľoval v bielom drese aj Tomáš Tatar, obrannú dvojicu tvoria naďalej Andrej Meszároš a Dominik Graňák. V modrom sa predstavili beci Marek Ďaloga s Jurajom Mikušom a útočníci Libor Hudáček, Marek Viedenský a Tomáš Jurčo.

Červenú kombináciu vybral tréner pre obrancov Milana Jurčinu s Michalom Sersenom a útočníkov Milana Bartoviča, Mária Bližňáka s Richardom Pánikom. Čierne dresy mali na sebe beci Adam Jánošík a Ivan Baranka, v útoku Michel Miklík, Marko Daňo a Tomáš Kopecký.

Gáborík len zastupoval

"Zostavu na sobotňajší duel najprv musím oznámiť hráčom, až potom sa ju dozvedia všetci ostatní. Týka sa to aj brankárov," povedal po tréningu Vladimír Vůjtek a na margo najbližšieho súpera jeho zverencov dodal: "Fíni majú skvelého brankára, sú na tom dobre korčuliarsky a majú kvalitné presilovky, v ktorých dávajú góly. Na to si musíme dávať pozor."

Kapitánom proti Fínom bude opäť Tomáš Kopecký, ktorý 'céčko' na stredajší zápas prenechal Mariánovi Gáboríkovi. "Ja som ho len zastupoval, keďže nehral. V sobotu bude kapitán určite Tomáš," povedal Gáborík.

Meszároš môže nastúpiť

Aj s obrancom Andrejom Meszárošom môže nastúpiť slovenská hokejová reprezentácia na ďalšie zápasy 79. majstrovstiev sveta v Česku. Skúsený bek zo zámorskej NHL dostal v stredajšom večernom zápase proti Nórsku trest do konca duelu a hrozilo, že direktoriát turnaja mu "naparí" dodatočný dištanc. Nestalo sa, disciplinárka sa jeho prípadom ani nezaoberala a nastúpiť môže aj proti Fínom. "Mal som obavu, že nebudem môcť hrať. Našťastie sa to vyriešilo a ja som v zostave. Už sa teším na sobotu," povedal po piatkovom tréningu slovenského mužstva Andrej Meszároš.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok