Prietrž mračien zaliala prešovské sídlisko, v Hriadkach strhávala strechy

SITA TASR TA3
7.5.2015 09:54

Situácia po stredajšom intenzívnom daždi spojenom s krupobitím, ktorý spôsobil problémy obyvateľom prešovského Sídliska III, je stabilizovaná. Búrka sa prehnala aj Košickým krajom.

Veľké škody v Hriadkach

Búrka, ktorá sa prehnala aj Košickým krajom, najväčšie škody spôsobila v obci Hriadky v okrese Trebišov. Ako ráno informoval hovorca košického krajského riaditeľstva HaZZ Tomáš Berzetei, okolo deviatej večer silná víchrica poškodila strechy na štyroch rodinných domoch a starosta obce Hriadky vyhlásil mimoriadny stav.

„Búrka netrvala dlho, no víchrica strhla na štyroch domoch krytinu zo strechy, vyvrátila nejaké stromy a polámala konáre. Ľuďom musíme pomôcť dočasne prikryť strechy. Máme plachty a prišli aj požiarnici,“ hovorí starosta Milan Rohaľ.

V Košiciach podľa informácie Berzeteia hasiči zasahovali pod mostom na Palackého ulici, kde voda zaplavila cestu. Hasiči čerpali vodu z cesty aj na Palárikovoej ulici. Prečistili aj upchatý strešný zvod na bytovom dome na Galaktickej ulici, lebo vytápalo byty. Hasiči pomáhali aj majiteľovi rodinného domu v obci Byster, ktorému voda zatopila stolársku dielňu. Na viacerých miestach v kraji likvidovali popadané stromy a polámané konáre. 

Situácia v Prešove sa stabilizovala

Situácia v Prešove po stredajšej búrke sa stabilizovala. Prietrž mračien s krúpami narobili škody hlavne na Sídlisku III a v mestskej časti Šidlovec.

Hasiči v noci čerpali vodu z pivníc domov a garáží a odpratávali spadnuté stromy a bahno z ciest. Komunikácie sú už prejazdné a doprava funguje. Aktuálne zasadá na prešovskej radnici krízový štáb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok