Nečakané víťazstvo Juventusu, doma si poradil s Realom

SITA
6.5.2015 00:24

V prvom zápase na domácej pôde si Juventus poradil s Realom 2:1. O všetkom rozhodne odveta v Madride.

Nečakané víťazstvo Juventusu, doma si poradil s Realom
SITA/AP

Lepšia pozícia pre Juventus

Futbalisti Juventusu Turín pomerne nečakane zdolali hráčov Realu Madrid v prvom zápase semifinále Ligy majstrov. Pred vlastnými fanúšikmi zvíťazili 2:1. Odveta v španielskej metropole je na programe v stredu 13. mája a predsa len o čosi lepšiu východiskovú pozíciu budú mať hostia z Apeninského polostrova.

Semifinálová konfrontácia medzi FC Barcelona a Bayernom Mníchov sa začne v stredu a spozná rozuzlenie 12. mája. Finále sa uskutoční 6. júna v Berlíne.

Gól už v deviatej minúte

Juventus vybehol na favorita s vervou a odmenou mu bol vedúci gól už v 9. min, keď Álvaro Morata, zhodou okolností bývalý hráč Realu, dorazil loptu do siete po jedovke Carlosa Téveza, ktorú Iker Casillas nedokázal naplno skrotiť. Zverenci Carla Ancelottiho inkasovali vonku v LM po 453 minútach (prvý raz od 1. októbra 2014 a zápasu s bulharským Ľudogorcom Razgrad).

V 27. min však bolo 1:1: tradičný strelec "bieleho baletu", portugalský krídelník Cristiano Ronaldo, nedôsledne krytý zblízka hlavou prekonal Gianluigiho Buffona po prieniku Jamesa Rodrígueza (ten sám na sklonku prvého polčasu hlavičkou opečiatkoval brvno). Pre "CR7" to bol 54. gól v tejto sezóne, z toho deviaty v LM.

Aj druhé dejstvo pre Turín

Aj do druhého dejstva lepšie vstúpil Juventus. Navrátilec do zostavy hostí Marcelo zramoval Moratu a Tévez sa z pokutového kopu nemýlil - 2:1. Bol to jeho siedmy zásah v tomto ročníku bojov o ušatú trofej. Real sa, pochopiteľne, usiloval aspoň vyrovnať, aby si zlepšil situáciu pred odvetou, ale nepodarilo sa mu to.

Massimilianom Allegrim trénersky vedený už istý taliansky majster 2014/2015 Juventus neprehral v domácom prostredí s Realom v ostatných siedmich dueloch vrátane tohto, naposledy ťahal za kratší koniec v roku 1962. Obe mužstvá sa stretli v LM aj v sezóne 2013/2014, keď Real napokon dosiahol svoj jubilejný 10. triumf v európskom pohári číslo jeden. V základnej skupine sa v Madride skončilo stretnutie víťazstvom domácich 2:1, v turínskej odvete prišla remíza 2:2. 

Juventus Turín (Tal.) - Real Madrid (Šp.) 2:1 (1:1) 
Góly: 9. Morata, 58. C. Tévez (z 11 m) - 27. C. Ronaldo, ŽK: 5. Bonucci, 46. C. Tévez, 56. A. Vidal, 90.+ Chiellini - 57. Marcelo, 75. Carvajal, 85. James Rodríguez, rozhodoval: Martin Atkinson (Angl.) 

Zostavy: 
Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Pirlo - Marchisio, Sturaro (64. Barzagli) - A. Vidal - C. Tévez (86. R. Pereyra), Morata (78. F. Llorente) 
Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Varene, Marcelo - S. Ramos, T. Kroos - James Rodríguez, Isco (63. J. Hernández) - G. Bale (86. Jesé), C. Ronaldo

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok