Lipšic: Nebude problém verifikovať autentickosť spisu Gorila

TA3, TASR
17.1.2012 15:34

Nebude problém verifikovať autentickosť spisu Gorila pokiaľ ide o stretnutia v konšpiračnom byte. Myslí si to minister vnútra Daniel Lipšic (KDH), ktorý dnes informoval členov brannobezpečnostného výboru NR SR o tejto kauze.

Lipšic: Nebude problém verifikovať autentickosť spisu Gorila
SITA

"Pán Malchárek stretávania priznal. "To nie je problém, problém bude preukázať finančné toky a transakcie. Verifikácia je nevyhnutná, ale zďaleka nie dostačujúca podmienka na trestné stíhanie konkrétnych osôb," vysvetlil minister. V tejto súvislosti podľa svojich slov absolútne dôveruje vyjadreniu premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS), že SIS bude s políciou súčinná.

Na otázku, ako pokračuje vyšetrovanie kauzy, poznamenal, že napreduje. "Nebudeme každý týždeň informovať o procesných úkonoch a taktike, lebo je to najlepšia cesta, ako vyšetrovanie zmariť," zdôraznil.
Na margo právneho problému, o ktorom sa diskutuje, že nemá kto zbaviť mlčanlivosti bývalého šéfa SIS Jozefa Magalu, Lipšic odvetil, že ak je potrebné zbaviť mlčanlivosti bývalých policajtov, tak to robí minister vnútra. "Tu by to asi malo platiť analogicky," dodal.

Predseda Výboru pre obranu a bezpečnosť NR SR Martin Fedor (SDKÚ-DS) pozval na dnešné rokovanie výboru aj riaditeľa SIS Karola Mitríka. Ten šiel medzi poslancov po Lipšicovi. Už skôr však novinárom povedal, že sa po rokovaní výboru nevyjadrí.

Brífing ministra vnútra Daniela Lipšica:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok