KĽDR: Režim speje k zániku, tvrdí brat nového vodcu

SITA
17.1.2012 13:54

Režim v Kórejskej ľudovodemokratickej republike (KĽDR) už čoskoro skolabuje. Tvrdí to brat nového vodcu Kima Čong-una, ktorý o tom píše vo svojej najnovšej knihe.

KĽDR: Režim speje k zániku, tvrdí brat nového vodcu
SITA

Kim Čong-nam sa v súčasnosti nachádza v čínskom exile a nedávno sa pustil do písania rozsiahlej publikácie opisujúcej pomery v jeho vlasti. Kniha, ktorú napísal v spolupráci s japonským novinárom Jodžim Džomim, sa na pultoch objaví už tento týždeň. "Severná Kórea je veľmi nestabilná," cituje Kima Čong-nama japonský žurnalista, ktorý nevlastného brata nového lídra KĽDR Kima Čong-una vyspovedal ešte minulý týždeň v čínskom Macau.

"Môj otec riadil krajinu s podporou armády, ale sila ozbrojených zložiek je už príliš veľká," hovorí. Podľa neho je takmer isté, že armáda čoskoro "prevezme skutočnú moc" v krajine, keďže jeho brat "nie je pripravený" na takú vysokú funkciu.

Kim Čong-nam žije v Číne už dlhé roky. Je známy svojimi výstrelkami a extravagantným životným štýlom. Zo Severnej Kórey musel ujsť po tom, ako nahneval svojho otca. Pred takmer desiatimi rokmi totiž ušiel do Japonska s pomocou falošných dokumentov - aby navštívil Disneyland.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok