Občianska iniciatíva chce referendum za návrat Československa

TASR
1.5.2015 13:50

Myšlienka spoločného štátu Čechov a Slovákov znovu ožíva. Ambície vrátiť Československo na mapu Európy deklaruje občianska iniciatíva, ktorá chce dosiahnuť vypísanie referenda za znovuobnovenie niekdajšieho štátu.

Občianska iniciatíva chce referendum za návrat Československa
TASR

Referendum v roku 2018?

Priatelia myšlienky znovuzjednotenia vytvorili hnutie Československo 2018. Ako píšu na svojej stránke, cieľom hnutia je dosiahnuť do roku 2018 referendum o obnovení Československa. Pre tento zámer chcú vypísať petíciu a prostredníctvom nej získať 150.000 podpisov v SR a 50.000 v ČR.

Petícia má obsahovať text: "My, nižšie podpísaní občania, žiadame o vypísanie referenda o znovuzjednotení Československa". V prípade zozbierania podpisov chcú zástupcovia iniciatívy odovzdať petičné hárky prezidentom oboch krajín.

Posilňovanie priateľských vzťahov

"O výsledku rozhodnú občania. Uskutočnením referenda sa činnosť iniciatívy končí," píše sa na stránke https://ceskoslovensko2018.wordpress.com.

Na svojom webe členovia iniciatívy takisto uvádzajú, že do času petičnej zbierky sa chcú sústrediť na šírenie myšlienky zjednotenia Českej a Slovenskej republiky, posilňovanie priateľských vzťahov medzi národmi oboch krajín a organizovanie spoločenských akcií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok