Najvyššia futbalová liga bude pravdepodobne už len desaťčlenná, rozhodnú v júni

SITA
1.5.2015 10:35

Najvyššia slovenská futbalová súťaž by od sezóny 2016/2017 mala byť už len desaťčlenná. Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu vzal na svojom štvrtkovom zasadnutí v Tatranskej Lomnici na vedomie závery a odporúčania pracovnej skupiny zaoberajúcej sa reorganizáciou republikových súťaží.

Najvyššia futbalová liga bude pravdepodobne už len desaťčlenná, rozhodnú v júni
SITA

Kováčik je za desať klubov

Konečné rozhodnutie prinesie konferencia SFZ, ktorú zvolali na 14. júna do Žiliny. Deň predtým sa uskutoční zasadnutie prezídia Únie ligových klubov, ktorá riadi najvyššiu slovenskú súťaž.

"Kluby si rozhodnú, ako bude vyzerať I. liga," uviedol prezident ÚLK Ivan Kozák. "Osobne som dlhodobo za desať klubov," pridal postreh prezident SFZ Ján Kováčik.

Ročník 2016/2017 bude prelomový

V súčasnosti hrá v najvyššej súťaži dvanásť klubov. V úvahách o reorganizácii sa objavila aj možnosť, ktorú však budú kompetentní ešte cizelovať, baráže deviateho tímu s druhým mužstvom II. ligy. Pracovná skupina, v ktorej sa zišli prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, generálny sekretár SFZ Jozef Kliment, zástupcovia ÚLK, II. ligy, regiónov a administratívy SFZ, dospela ešte v apríli k spoločnému názoru: ročník 2016/2017 bude prelomový, čo sa týka počtu účastníkov dvoch najvyšších súťaží.

Podľa návrhu bude v sezóne 2016/2017 hrať najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž 10 klubov, v II. lige bude účinkovať 18 klubov. O ročník neskôr v sezóne 2017/2018 bude figurovať v elitnej súťaži na Slovensku tiež 10 tímov, v druhej lige 16 mužstiev.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok