Silný vietor v Bratislave vyvracal stromy a ničil strechy

TA3 TASR
29.4.2015 09:50

Pre popadané stromy a poškodené strechy v dôsledku silného vetra zasahovali bratislavskí hasiči na viacerých miestach v Bratislavskom kraji.

Desiatky hasičských výjazdov

"Spadnuté stromy, ktoré blokovali cestnú komunikáciu, hasiči odstraňovali na viac ako 40 miestach v Bratislave," povedala Zuzana Farkašová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Požiarnici tak museli zasahovať napríklad na uliciach Bajkalská, Rožňavská, Bojnická, Račianska, Sklenárova, Leškova, Devínska cesta, Ružinovská, Záhradnícka, Magnetová, Paulovičova a taktiež v okolitých obciach pri Bratislave ako Svätý Jur, Modra a Čierna Voda.

Viac ako desaťkrát zasahovali v prípadoch, kedy vietor poškodil strešnú krytinu a billboardy, ktoré potom ohrozovali okolie. "Dohromady vykonali takmer 50 výjazdov, ktoré súviseli so zlou poveternostnou situáciou, pričom zasahovalo až 90 hasičov. Okrem profesionálnych hasičov pomáhali škody napáchané vetrom odstraňovať aj dobrovoľní hasiči z Ružinova a Petržalky," uzavrela Farkašová.

S počasím bojovala aj MHD

Silný vietor skomplikoval aj chod mestskej hromadnej dopravy v hlavnom meste. Spadnutý strom zastavil viac ako na hodinu premávku električiek liniek čísel 3 a 5 na Račianskej ulici.

"O 20.02 vo vozovni Trnávka došlo k poškodeniu autobusu predmetom, ktorý pre  silný nárazový vietor odletel zo strechy budovy susediacej s čerpacou stanicou. Na mieste udalosti sa nikto nezranil," informuje dopravný podnik.
Spadnuté stromy nahlásili vodiči aj na Ceste na Devín, Farského a Drieňovej.

Pravdepodobne najväčšiu škodu spôsobila strešná krytina, ktorá odletela v silnom vetre zo strechy budovy Ľahkej údržby autobusov vo vozovni Trnávka a poškodila autobus. "Táto závažná udalosť spôsobila škodu za 4000 eur. Na mieste bola prítomná aj polícia," informuje dopravný podnik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok